.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 24 Μαϊος 2023 07:45

Suzuki Hayabusa – Η πορεία από το χαρτί στο δρόμο

Μια ματιά μέσα από τους τοίχους του εργοστασίου της Suzuki στο Hamamatsu, μας φανερώνει τη διαδικασία και την τεχνολογία που κρύβεται πίσω από τη δημιουργία μοτοσυκλετών όπως το Hayabusa.

Η Suzuki πίσω στο 1999, αποκάλυψε για πρώτη φορά το GSX1300R Hayabusa, διεκδικώντας τις δάφνες της ταχύτερης μοτοσυκλέτας παραγωγής στον κόσμο με τελική ταχύτητα 350+ χλμ/ώρα. To Hayabusa έγινε «πρόκληση» για τον ανταγωνισμό, καθώς οι Ιάπωνες κατασκευαστές ήθελαν να απαντήσουν στη «γρηγορότερη μοτοσυκλέτα μαζικής παραγωγής στον κόσμο». Honda Black Bird και Kawasaki ZX-12R το πάλεψαν, ωστόσο η Suzuki κράτησε το στέμμα για εννέα συνεχόμενα χρόνια μέχρι που η Kawasaki μπόρεσε να απαντήσει στην «τελική».

Θέμα μας όμως τώρα δεν είναι άλλο παρά το πως «χτίζεις» μια τέτοια μοτοσυκλέτα. Δείτε λοιπόν εκ των έσω το εργοστάσιο της Suzuki στο Hamamatsu, με ματιές σε όλα τα στάδια δημιουργίας μιας μοτοσυκλέτας. Από το στυλό και το χαρτί μέχρι τα 3D λογισμικά, τους συνδυασμούς υλικών και χρωμάτων αλλά και τις δοκιμές καταπόνησης.

Κατά τη διάρκεια του video βλέπουμε τα προαναφερθέντα στάδια εξέλιξης και άλλων μοντέλων, όπως το Katana, ωστόσο αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής είναι το ιαπωνικό «γεράκι».

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon