.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 12 Μαϊος 2023 18:23

Wuling Serpol 501 – Ή καλύτερα… «Honda CMX 500 Rebel», copy, paste!

Η Wuling Motors, μια κινεζική εταιρεία που κατασκευάζει αυτοκίνητα και επαγγελματικά οχήματα, τώρα επεκτείνεται -τρόπον τινά- και στις μοτοσυκλέτες με το Serpol 501, ένα «θρασύ» αντίγραφο του Honda CMX 500 Rebel.

Εντωμεταξύ, η εν λόγω εταιρεία τα πάει μια χαρά στην τοπική της αγορά, μιας και από το 2020 έως το 2021, οι πωλήσεις στο τμήμα επιβατικών αυτοκινήτων της στην Κίνα λέγεται ότι έχουν διπλασιαστεί από περίπου 400.000 σε περίπου 800.000 μονάδες. Τώρα, η Wuling θέλει να εξελιχθεί σε έναν άλλο επιχειρηματικό τομέα: τις μοτοσυκλέτες.

serp1β.jpg

Τον Δεκέμβριο του 2022, υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας (και άλλο θράσος) και και στα τέλη Φεβρουαρίου του 2023 ακολούθησαν οι πρώτες φωτογραφίες της πρώτης μοτοσυκλέτας. Λίγο αργότερα, θα ερχόταν στη δημοσιότητα και το πρώτο βίντεο του Serpol 501.
Σαν άλλο… χωριό που φαίνεται, το Serpol 501 είναι σε μεγάλο βαθμό πανομοιότυπο με το Honda CMX 500 Rebel. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες διαφορές στις λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, οι ζάντες της Honda είναι από χυτό αλουμίνιο, ενώ η Serpol χρησιμοποιεί ζάντες με ακτίνες.

serp2.jpg

Επιπλέον, συναντάμε μια τετραπίστονη δαγκάνα από τη J.Juan (ανήκει στην Brembo), ακτινικά τοποθετημένη, η οποία φαίνεται να αναλαμβάνει την πέδηση με το μονό δισκόφρενο στον μπροστινό τροχό, σε συνδυασμό με έναν δακτύλιο αισθητήρα για το ABS. Ένα βασικό χαρακτηριστικό του Wuling Serpol 501 είναι το εμπρός κομμάτι της μοτοσυκλέτας, το οποίο υπόσχεται προστασία από ανέμους χωρίς… αναταράξεις. Μέχρι στιγμής, η Honda έχει μόνο μια μικρή στρογγυλή μάσκα γύρω από τον προβολέα για το CMX 500 Rebel, οπότε κατά κάποιο τρόπο, Wuling-Honda, 1-0.

serp3.jpg

«Μοτερικά», έχουμε ένα δικύλινδρο κινητήρα στα 500 κυβικά, πιθανότατα τον ίδιο που έχουν «φωτοτυπία» πολλοί κινέζοι κατασκευαστές. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με δημοσιεύματα του εξωτερικού (βλ. Motorrad), ο δοκιμασμένος κινητήρας της Loncin θα χρησιμοποιηθεί –και- σε αυτή την περίπτωση. Με 494 cc και περίπου 54 ίππους, όπως χρησιμοποιείται σε ορισμένα μοντέλα από τη μάρκα Voge της Loncin και σε διάφορα μοντέλα από άλλες μάρκες.

Για τον κινητήρα του Serpol υπάρχουν ήδη διαθέσιμες εκδόσεις συμβατές με το Euro 5 με 48 ίππους. Επομένως, κάπως έτσι, θα μπορούσε να έρθει στην Ευρώπη η πρώτη μοτοσυκλέτα της Wuling. Ας μη βιαζόμαστε όμως, μιας και το Serpol 501 πρέπει να παρουσιαστεί επίσημα στην Κίνα και να βγει στην αγορά, κάτι που αναμένεται στα μέσα Μαΐου 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon