.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 18:17

Yambretta RD350 – Μια Lambretta, μα τι Lambretta;!

Πολλά μπορούν να συμβούν αν υπάρχει ο σωστός συνδυασμός χώρου-χρόνου-χρήματος, όπως το ζευγάρωμα μιας Lambretta με τον κινητήρα ενός… RD350 της Yamaha.

Έτσι, κάπου στο Wiltshire της Αγγλίας, ο Jed έδεσε ένα αλλόκοτο και αν μη τι άλλο εντυπωσιακό «γλυκό» στη μνήμη του αδερφού του, Jamie. Για την ακρίβεια, όταν ο αδερφός του έφυγε από τη ζωή κληρονόμησε τη Lambretta 250. Κάπως έτσι γεννήθηκε το λεγόμενο «Envious Git», που φέρει το όνομα του Jamie στο μπροστινό μέρος, καθώς και στο δερμάτινο ρολό εργαλείων που τοποθετήθηκε ακριβώς πίσω από το κάθισμα.

Το μπροστινό μέρος είναι όλο Lambretta, ενώ το πίσω πλαίσιο και ο κινητήρας προέρχονται από μια Yamaha RD350. Οι εξατμίσεις κατασκευάστηκαν από την Casa Performance και έχουν γίνει πολλές άλλες προσαρμογές προκειμένου να ταιριάξουν όλα μαζί.

Μια σημαντική παράμετρος ήταν η ροή του αέρα, γι' αυτό και οι οπές εξαερισμού στο μπροστινό και στα πλαϊνά πάνελ είναι και λειτουργικές πέρα από κομψές. Η αλλαγή των ταχυτήτων ήταν επίσης πρόκληση, γενόμενη μία προς τα πάνω, πέντε προς τα κάτω και πραγματοποιείται μέσω ενός λεβιέ στο δάπεδο.

Ο δίχρονος κινητήρας της Yamaha, σύμφωνα με τον Jed έχει ισχύ 60 ίππων στον πίσω τροχό και μπορεί να φτάσει μέχρι και 200χλμ./ώρα στο δρόμο. Λέει μάλιστα πως το έκανε ακριβώς μία φορά και ότι πιθανότατα δεν θέλει να το ξανακάνει γιατί αρχίζει να αισθάνεται πιο ασταθές από όσο θα ήθελε και δεν υπάρχει καλό μέρος για να βάλεις αμορτισέρ στο τιμόνι.

Τα υπόλοιπα πιο παραστατικά –και εκκωφαντικά- στο video που ακολουθεί.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon