.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 16:12

International Female Ride Day 2023 – Έρχεται στις 6 Μαΐου

Μια ημέρα αφιερωμένη στις μοτοσυκλετίστριες όλου του κόσμου, καλεί σε ομαδικές βόλτες θηλυκού φύλου το πρώτο Σάββατο του Μάη.

Η 17η διοργάνωση της International Female Ride Day (IFRD) βρίσκεται προ των πυλών, καθώς και για το 2023 θα ακολουθήσει την ίδια παράδοση που τη θέλει να γίνεται κάθε χρόνο το πρώτο Σάββατο του Μαΐου. Αυτό για φέτος σημαίνει πως το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 όλες οι γυναίκες που καβαλούν μοτοσυκλέτα έχουν μια πρό(σ)κληση.

Η IFRD δεν είναι η συνηθισμένη εκδήλωση μιας οργάνωσης ή επίσημου φορέα που σχετίζεται με τη μοτοσυκλέτα, αλλά μια χαλαρή πρόκληση για ομαδικές βόλτες, χωρίς εγγραφές, συμμετοχές και ατζέντα, κάτι που περιγράφεται γλαφυρά από το παγκόσμιο σύνθημά της: Just Ride!

About InternationalFemaleRideDay MOTORESS

Ιδρύτρια της IFRD είναι η Καναδέζα Vicky Gray, μια ιδιαίτερα δραστήρια μοτοσυκλετίστρια που έχει διακριθεί πολύπλευρα, ως ταξιδεύτρια, αγωνιζόμενη και εκπαιδεύτρια, ενώ είναι γνωστή για την ιστοσελίδα Motoress που προάγει τη θέση της γυναίκας στον μοτοσυκλετισμό από το 2005.

Οι στόχοι της IFRD περιγράφονται ως εξής:

  • Να αναδείξει τον αριθμό των γυναικών που καβαλούν δίκυκλα
  • Να ενθαρρύνει και άλλες γυναίκες να εισέλθουν στον χώρο
  • Να διαφημίσει και υποστηρίξει την ισότητα των γυναικών στους αγώνες
  • Να γιορτάσει την πρόοδο των γυναικών στον χώρο των μηχανοκίνητων αγώνων
  • Να στηρίξει την ισότητα των φύλων.

Σε διάφορες αναρτήσεις στην ιστοσελίδα της θα βρείτε πληροφορίες για την εκδήλωση της 6ης Μαΐου, θα ανακαλύψετε συμμετοχές από 170 χώρες του κόσμου, θα βρείτε το ψηφιακό σήμα της IFRD, θα αγοράσετε το επίσημο μπλουζάκι και θα μάθετε περισσότερα για τη δράση τόσο της Gray όσο και της μεγάλης ετήσιας γιορτής που έχει ξεκινήσει.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 16:22

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon