.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 14:09

Στα 3 ευρώ η βενζίνη - Πότε πιθανόν θα εκτοξευτεί η τιμή των καυσίμων

Και για όλα «φταίνε» οι μεγάλες αλλαγές περιβαλλοντικού χαρακτήρα και τα συνθετικά καύσιμα.

Οι κινητήρες βενζίνης που ξέρουμε και αγαπάμε (πολύ) πήραν δυνατή παράταση ζωής τουλάχιστον μέχρι το 2035, όμως υπό όρους τους οποίους πιθανόν θα πληρώσουμε πολύ ακριβά στο μέλλον. Και αυτό, επειδή μόλις ξεκίνησε το «παιχνίδι» με τα συνθετικά καύσιμα, προσδοκία από τα οποία είναι να επιτρέπουν την λειτουργία των κινητήρων, χωρίς εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Όμως, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, αν τα συνθετικά καύσιμα επικρατήσουν και πάρουν το πράσινο φως, τότε θα είναι σημαντικά ακριβότερα από τα προϊόντα πετρελαίου. Σύμφωνα με ρεπορτάζ από το εξωτερικό, το κόστος του λίτρου συνθετικής βενζίνης μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 2,80 ευρώ, μια αύξηση της τάξης του 40% σε σχέση με το καταραμένο 2ευρω ανά λίτρο που πληρώνουμε σήμερα…

Οπωσδήποτε είναι ένα αποθαρρυντικό δεδομένο, όμως η παραγωγή των συνθετικών καυσίμων σε μεγάλη κλίμακα στο μέλλον, μπορεί κάλλιστα να οδηγήσει στην μείωση της τιμής τους σε αποδεκτά επίπεδα. Και ελπίζουμε να γίνει αυτό, διότι με μία σημερινή Adventure μοτοσυκλέτα με π.χ. 30 λίτρα τεπόζιτο, ο αναβάτης καλείται να πληρώσει 84 ευρώ! Δεν θα θέλαμε να ξέρουμε καν, πόσα χρήματα θα χρειάζεσαι για να γεμίσεις ένα αυτοκίνητο…

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 05 Απριλίου 2023 14:14

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon