.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 06:09

Πας για enduro στο βουνό; Προσοχή στις αρκούδες!

Όταν εντουράδες βρέθηκαν στο φυσικό περιβάλλον μιας αρκούδας, η αντίδραση της δεν ήταν ακριβώς ψύχραιμη.

Ως γνωστόν, οι λάτρεις του enduro βρίσκονται σε κάθε χώρα και απολαμβάνουν ιδιαίτερες διαδρομές μέσα στη φύση, με τους δέοντες κινδύνους να είναι υπαρκτοί και ενίοτε μη προβλέψιμοι. Όπως συνέβη και σε μια ομάδα εντουράδων, η οποία είχε μια απρόσμενη έκπληξη στο δάσος που θα θυμούνται για όλη τους τη ζωή. Ένας αναβάτης έχει χάσει την ισορροπία του, με τη μηχανή του να είναι στο έδαφος. Για κακή του τύχη,το σημείο στο οποίο είναι πεσμένος αποτελεί την έξοδο από το κρησφύγετο μιας μεγάλης καφέ αρκούδας.

Το μεγάλο παμφάγο νιώθοντας απειλή στο χώρο του επιτίθεται άμεσα στον οδηγό. Ο αναβάτης που γρήγορα αντιλαμβάνεται την αρκούδα φεύγει τρέχοντας, με την αρκούδα με τη σειρά της να πέφτει για λίγο πάνω στην πεσμένη μοτοσυκλέτα, δίνοντας την δυνατότητα στον άνδρα να γλυτώσει.

Ο φίλος του πεσμένου αναβάτη βρίσκεται λίγο πιο πίσω με αναμμένη την μηχανή του και δίχως να χάσει χρόνο αρχίζει να μαρσάρει, με την αρκούδα να φεύγει τρομαγμένη λόγω θορύβου. Αυτό συνέβη πάρα πολύ γρήγορα, οπότε κανένα σπρέι αρκούδας ή όπλο δεν θα βοηθούσε σε ένα τέτοιο χρονικό περιθώριο αντίδρασης.

Μία κίνηση που κυριολεκτικά αποδεικνύεται σωτήρια επομένως, κάτι μάθαμε και σήμερα.

Πηγή: kynigesia.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon