.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 10:28

CFMOTO Baltic to Arctic – 2,263 παγωμένα χιλιόμετρα με 800ΜΤ

Μια CFMOTO 800MT Touring, ένας Λιθουανός αναβάτης και μια κατάλευκη περιπέτεια από το Ελσίνκι ως το Βόρειο Ακρωτήρι.

Ο Karolis Mieliauskas από τη Λιθουανία δεν είναι άγνωστος στην περιπέτεια, καθώς σε συνεργασία με τη λιθουανική αντιπροσωπεία της CFMOTO έχει ήδη γράψει χιλιάδες απαιτητικά χιλιόμετρα με την 800MT Touring κινούμενος προς ανατολάς και εξερευνώντας την Ασία.

Αυτή τη φορά ωστόσο το σχέδιο πήρε μια πιο δραματική τροπή. Nordcap είπατε; Σιγά το σπουδαίο, τόσοι και τόσοι ταξιδεύουν κάθε χρόνο για την εθιμοτυπική φωτογραφία με το μνημείο που συμβολίζει το βορειότερο άκρο της Ευρώπης. Μόνο που συνήθως οι δίτροχοι ταξιδευτές επιλέγουν τις ζεστές εποχές του χρόνου για να φτάσουν τόσο βαθιά στον Αρκτικό Κύκλο, ο Mieliauskas όμως έκανε αυτό το ταξίδι μέσα στην καρδιά του χειμώνα.

cfmoto baltic arctic 11

Η περιπέτεια ολοκληρώθηκε και η CFMOTO έχει δημοσιεύσει μια σειρά πέντε βίντεο που ακολουθούν τον Λιθουανό αναβάτη σε όλη αυτή την πορεία, από την προετοιμασία της μοτοσυκλέτας για το ακραίο κρύο που θα αντιμετώπιζε ως το τέλος της διαδρομής – με άφθονα μαγικά πλάνα από τη διάρκεια του ταξιδιού, που διήρκεσε 12 μέρες και κάλυψε μιαν απόσταση 2,263 χιλιομέτρων σχεδόν μόνιμα σε χιονισμένους δρόμους και πάντα υπό πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

cfmoto baltic arctic 2

Δείτε όλη τη σειρά των βίντεο στο κανάλι της CFMOTO στο YouTube, με το τελευταίο (1ο) επεισόδιο αμέσως πιο κάτω, καθώς και μερικές εντυπωσιακές φωτογραφίες που μοιράζεται στα κοινωνικά του δίκτυα ο ίδιος ο Mieliauskas.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 04 Απριλίου 2023 13:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon