.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 09:45

Σπάνιο Moto Guzzi Daytona 1000 στο κουτί του ζητάει 20 χιλιάρικα

Μία από τις πιο ποθητές -και σημαντικές- Moto Guzzi, ever! 

Η Moto Guzzi έχει πολλές λαμπρές στιγμές στην ιστορία της, μία από τις οποίες είναι και το Daytona 1000 και η ιστορία της είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα. Η Daytona 1000 γεννήθηκε κυριολεκτικά μέσα σε ένα… οδοντιατρείο, από τις ιδέες και την αγωνιστική εμπειρία του οδοντίατρου και μηχανικού John Wittner, ο οποίος ασχολιόταν διακαώς με τους αγώνες μοτοσυκλέτας και έτρεχε με μία Moto Guzzi Le Mans ΙΙΙ. Η ιστορία του Wittner ήταν τόσο σημαντική και η επιτυχία του στους αγώνες του αμερικανικού AMA ήταν τόσο μεγάλη, που ουσιαστικά έβαλε ξανά την Moto Guzzi στον χάρτη και την οδήγησε στην ανάπτυξη της Daytona 1000.

Η Moto Guzzi Daytona 1000, λοιπόν, έφερε έναν νέο κινητήρα με εκκεντροφόρους επικεφαλής και 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο. Ο κινητήρας παρέμενε αερόψυκτος, αλλά τροφοδοτούταν με ψεκασμό και απέδιδε 95 ίππους. Η πρώτη του παρουσίαση έγινε το 1989, αλλά το Daytona 1000 βγήκε στην μαζική παραγωγή 3 χρόνια αργότερα και φτιαχνόταν μέχρι το 1999. Για πολλούς, θεωρείται η πιο σημαντική Moto Guzzi του 20ου αιώνα.

«Κούτα» με 20.000 δολάρια δικό σου!

Η μοτοσυκλέτα που βλέπετε εδώ, βρίσκεται στις ΗΠΑ και είναι μοντέλο 1993. Λέγεται ότι δεν έχει βγει από το κουτί της, από το 1992 όταν και παραδόθηκε στην Georgia των ΗΠΑ. Πέρα από τα απαραίτητα της… συσκευασίας, η Daytona 1000 του παραδείγματος συνοδεύεται από δελτίο καταχώρησης εγγύησης και απόδειξη πώλησης, την λίστα με τους ελέγχους προ παραδόσεως που έχουν γίνει αλλά και πιστοποιητικό κατασκευαστή από την Moto Guzzi. Η μοτοσυκλέτα βρίσκεται σε δημοπρασία στην ιστοσελίδα Bring a Trailer, την οποία μπορείτε να δείτε με ένα κλικ εδώ. Η τιμή της, έχει φτάσει αισίως τα 19.250 δολάρια και το… 20ρικάκι δεν είναι μακριά!

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2023 10:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon