.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 07:41

Leonard Motors Rigger – To ηλεκτρικό «125άρι»

Μια ισπανική εταιρεία θέλει να.. «επιβληθεί ηλεκτρικά» στις μοτοσυκλέτες χαμηλού κυβισμού.

Ο λόγος για τη Leonart, εταιρεία η οποία ιδρύθηκε το 2004 στη Βαρκελώνη με στόχο της να ικανοποιήσει τις προσδοκίες των ανθρώπων που δεν είναι ικανοποιημένοι με καμία μοτοσυκλέτα μικρού κυβισμού. Ζητούμενο της Leonart είναι το να δημιουργήσει ένα ελκυστικό προϊόν με μοναδική προσωπικότητα. Αυτό αποδεικνύεται από την κομψή, ρετρό-εμπνευσμένη γκάμα μοντέλων της που μέχρι τώρα αποτελούνταν κυρίως από μοτοσυκλέτες 125κ.εκ.

rig1.jpg

Το νέο Rigger λοιπόν, είναι η αρχή μιας νέας εποχής για τη Leonart Motors, καθώς πρόκειται για την πρώτη της πλήρη ηλεκτρική μοτοσυκλέτα. Διαθέτει κινητήρα 4,5 kW και μινιμαλιστικό σχεδιασμό για ταξίδια τόσο σε αστικές όσο και σε μεγάλες –σύμφωνα με τους Ισπανούς πάντα- αποστάσεις.

rig4.jpg

Εντός συναντάμε ένα ατσάλινο σωληνωτό πλαίσιο, διατηρώντας χαμηλά το βάρος ενώ παράλληλα εξασφαλίζει ισορροπημένη κατανομή του. Επιπλέον, η μπαταρία των 72V και των 3,6 kWh προσφέρει μέγιστη αυτονομία 150 χλμ με 50χλμ/ώρα, 100χλμ με 70χλμ/ώρα και τέλος, 70 χλμ με 100 χλμ/ώρα. Οι παραπάνω –θεωρητικές- τιμές, όταν φέρουν τη μπαταρία στο μηδέν θα χρειαστούν 6 ώρες για την πλήρη φόρτιση. Από εξοπλισμό, έχουμε ανεστραμμένο μπροστινό σύστημα και ένα ρυθμιζόμενο, μονοσόκ πίσω αμορτισέρ.

rig3.jpg

Η πληροφορία φτάνει στον αναβάτη από μια παραπάνω από ευδιάκριτη, ασπρόμαυρη LCD οθόνη, ενώ δε λείπουν και οι ευκολίες όπως η θύρα φόρτισης USB. Ενδιαφέρον έχει η τιμή του, μιας και η κοστολόγηση «γνωριμίας» του είναι στις 5.499 ευρώ, -500 δηλαδή από την κανονική του τιμή.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2023 07:50

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon