.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 15:29

Μπαλί - Απαγορεύει την ενοικίαση δικύκλων σε τουρίστες

Μπολιτισμένη αντίδραση τύπου «πονάει χέρι-κόψει χέρι». Και αν θέλεις να μετακινηθείς… νοίκιασε αυτοκίνητο!

Το Μπαλί της Ινδονησίας είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς παγκόσμια τα τελευταία χρόνια, με εκατομμύρια τουριστών να το επισκέπτονται. Όμως τόσος κόσμος σε ένα σημείο, φέρνει και αναπόφευκτα ζητήματα προς επίλυση.

Και όπως ξέρουμε πολύ καλά εμείς εδώ στην Ελλάδα, η μετακίνηση τουριστών με δίκυκλο είναι γρίφος για δυνατούς λύτες. Ε, μάλλον κάπως έτσι, το Μπαλί αποφάσισε πως «ό,τι δεν λύνεται, κόβεται» και, ως άλλος Μέγας Αλέξανδρος, σκοπεύει να απαγορεύσει εντελώς την ενοικίαση δικύκλων και scooters σε τουρίστες, εντός του 2023.

Ο Κυβερνήτης του Μπαλί, Wayan Koster, δήλωσε στο BBC ότι αν τελικά το μέτρο αυτό ενεργοποιηθεί, οι τουρίστες θα μπορούν να ενοικιάσουν μόνο αυτοκίνητα, προετοιμασμένα για αυτό το σκοπό. «Θα μπορούν να κάνουν τον τουρισμό τους, χρησιμοποιώντας τα οχήματα που θα έχουν προετοιμάσει τα ταξιδιωτικά γραφεία, χωρίς να τριγυρνούν με μηχανάκια, χωρίς μπλούζες και χωρίς ρούχα, χωρίς κράνη, παραβιάζοντας τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας και κυκλοφορώντας χωρίς δίπλωμα» συμπλήρωσε ο κυβερνήτης.

Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Guardian, έχουν αναφερθεί πολλά ατυχήματα με τουρίστες στο Μπαλί, κάποια από τα οποία οδήγησαν μάλιστα και σε θανάτους. Το πιο πρόσφατο έλαβε χώρα μόλις πριν λίγες ημέρες, με έναν Ρώσο τουρίστα να συλλαμβάνεται για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, μετά από σύγκρουση με κάτοικο της περιοχής. Τον Ιανουάριο, δύο τουρίστες έχασαν την ζωή τους, σε δύο διαφορετικά συμβάντα.

Η αλήθεια είναι, ότι το πρόβλημα της ακατάλληλης ή και ανεξέλεγκτης, θα έλεγε κανείς, χρήσης δικύκλων και οχημάτων από τουρίστες είναι υπαρκτό. Στην Ελλάδα, το γνωρίζουμε από πρώτο χέρι και η ανοχή σε αυτές τις πρακτικές, προφανώς διαιωνίζεται για να μην χάνονται τα τουριστικά έσοδα. Από την μία, λοιπόν, οι ανησυχίες του κυβερνήτη Koster έχουν μία βάση. Ωστόσο, το μέτρο είναι ιδιαίτερα αυστηρό, αφού μαζί με τα ξερά καίει και τα χλωρά. Εσείς, τι θα κάνατε στην θέση του, άραγε;

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Απόστολος Μιστιλόγλου

Γεννήθηκε το 1989 και από νωρίς κατάλαβε ότι τον ελκύει κάθε τι μηχανικό και μηχανοκίνητο. Σπούδασε Τεχνολόγος Αεροσκαφών στο Τ.Ε.Ι. Χαλκίδας, ενώ στο ενδιάμεσο γνώρισε και αγάπησε τις μοτοσυκλέτες, την οδήγηση, την συγγραφή κειμένων και την DIY συντήρηση οχημάτων.

Μετά από μια σύντομη περίοδο δημόσιας κειμενογραφίας και πειραματισμού στην θεματολογία της μοτοσυκλέτας, ξεκίνησε να ασκεί την ιδιότητα του δημοσιογράφου, συντάκτη και δοκιμαστή, το 2016. Παράλληλα, έχει αποκτήσει πιστοποιητικό 3ου επιπέδου στην Ασφαλή Οδήγηση Μοτοσυκλέτας.

Στον ελεύθερο του χρόνο ασχολείται με την μουσική, την μελέτη της θεωρίας των δίτροχων και το διάβασμα, ενώ (πολύ) μακροπρόθεσμο όνειρο του είναι να έχει οδηγήσει οτιδήποτε έχει τιμόνι και κινητήρα.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15 Μαρτίου 2023 15:35

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon