.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2023 19:44

Acerbis – «Από το ράλι Dakar στο AC50» και «μυστηρίου συνέχεια»

Η ιταλική εταιρεία συνεχίζει –μετά τον Καβάφη- τους γρίφους για το πως θα γιορτάσει τα 50 της χρόνια.

«Τι θα μείνει από αυτά τα ‘80s», αναρωτάται από τα τραγούδια η Acerbis, αναφερόμενη στη χρυσή εποχή των μεγαλύτερων αγώνων της ερήμου και των πρώτων δεξαμενών καυσίμων της. Τότε που οι μεγάλες αποστάσεις και μηχανική έφταναν στα όριά τους με τις δεξαμενές καυσίμου να είναι νικητές από την αρχή, χάρη στην αντοχή τους στην κρούση και την ελευθερία τους στο σχήμα, βασικός παράγοντας της διαδικασίας παραγωγής περιστροφικής χύτευσης.

Από αυτές τις περιπέτειες, έχει έρθει και η τεχνογνωσία των Ιταλών για κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Πλέον, η ομάδα της Acerbis εργάζεται στο επόμενο επίπεδο. Ως Επικεφαλής Μηχανικής και Σχεδιασμού, είναι ο Mapo Carrara, με πάνω από 30 χρόνια εμπειρίας μεταξύ Dakar, Six Days και Enduro Championship ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Την πρώτη φορά που άκουσα για το έργο AC50, σκέφτηκα ότι ήταν απλώς ένα αστείο. Η επίτευξη των στόχων του έργου που δόθηκαν από τον Antonio Sironi (AC50 Project Manager) ήταν, με την πρώτη ματιά, αδύνατη».

Αυτό το περιεχόμενο μας δίνει ένα ενδιαφέρον κομμάτι του παζλ για να καταλάβουμε τι εστί AC50. Ας κλείσουμε όμως με τα λόγια της ανακοίνωσης της Acerbis: «Διαβάζοντας, πιθανώς αναρωτιέστε πώς το AC50 μπορεί να είναι ταυτόχρονα ένα περιπετειώδες ταξίδι, ενώ ταυτόχρονα αγκαλιάζει την αγωνιστική συμπεριφορά. Θα το καταλάβετε πλήρως μόνο τον Ιούνιο στην αρχή. Να είστε σίγουροι για ένα πράγμα: ό,τι κι αν αγαπάτε, ταξίδια ή διαγωνισμούς, δεν θα απογοητευτείτε. Στο AC50 θα βρείτε όλα όσα έχετε δει ποτέ στο Acerbis. Θέλουμε να κατακτήσουμε ένα παγκόσμιο ρεκόρ, τολμώντας όσο πιο μακριά γίνεται.»

Ετοιμάζουν άραγε ένα πραγματικά μεγάλο ρεζερβουάρ, ή μήπως κάτι σαν ολόκληρη μοτοσυκλέτα; Υπομονή και θα δούμε.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon