.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 19:34

Αγωνιστική φόρμα του Barry Sheene βγαίνει σε δημοπρασία

Ο Βρετανός αναβάτης που ξεχώρισε τις δεκαετίες του '60 και του '70, Barry Sheene, ήταν μια μορφή που ξεπέρασε τη σφαίρα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πλέον, μια αγωνιστική φόρμα του δημοπρατείται στις ΗΠΑ.

Η μεγάλη φήμη που είχε, έκανε τα ενθύμια του Sheene να γίνουν κάτι σαν ιερό δισκοπότηρο σε οποιαδήποτε συλλογή με λάτρεις των σπορ μοτοσυκλετών. Με τις μοτοσυκλέτες του να είναι ούτως ή άλλως απρόσιτες, μένουν άλλα αντικείμενα για να μπουν στις συλλογές.

Ένα τέτοιο αντικείμενο έχει βγει σε δημοπρασία στις ΗΠΑ και είναι ένα σετ δερμάτινης φόρμας της Bates, φτιαγμένη για τον Barry για τις σεζόν 1976 ή 77. Η προέλευσή της έχει τεκμηριωθεί με αλληλογραφία από τον συνιδιοκτήτη της Bates, Dawn Grindle. Σε μια επιστολή πιστοποίησης, επιβεβαιώνει ότι όντως κατασκευάστηκε για τον Barry από δέρματα της Bates, αν και η ακριβής ημερομηνία κατασκευής δεν είναι γνωστή.

barr2.jpg

Για να προσπαθήσει να εντοπίσει την ημερομηνία που έγιναν, ο σημερινός ιδιοκτήτης επικοινώνησε με τον καλό φίλο και team mate του Sheene, Steve Parrish. Στην απάντησή του, ο Steve επιβεβαίωσε ότι ήταν από την εποχή 1976 έως 1977, ρίχνοντας φως στο γιατί δεν συμπεριλήφθηκαν ραμμένοι χορηγοί. «Ο λόγος θα μπορούσε να ήταν ότι η Bates έφτιαξε τη φόρμα και ο Barry πήγε στη Dainese. Εκείνες τις μέρες ήταν ραμμένοι σε κονκάρδες.»

barr1.jpg

Έτσι, ενώ αυτό μπορεί να μην είναι ένα σετ δερμάτινων του Barry Sheene που φορέθηκε πραγματικά στους αγώνες, φαίνεται ότι η μετάβαση στη Dainese το 1978 μπορεί να άφησε τα δέρματα της Bates σε μια κρεμάστρα για όλα αυτά τα χρόνια.

Πάντως μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές και με μια μέρα να απομένει για το «σφυρί», αρκεί να δώσετε εδώ προσφορά μεγαλύτερη έστω από τις 5.200 δολάρια που είναι και η μεγαλύτερη ως τώρα προσφορά.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Νοεμβρίου 2022 19:58

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon