.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 10:18

BMW iFactory - 2 δισεκατομμύρια ευρώ επένδυση στην Ουγγαρία

Η BMW παίρνει πολύ  σοβαρά την ηλεκτροκίνηση και επενδύει σε νέο εργοστάσιο κατασκευής μπαταριών επόμενης γενιάς. Εκτός από την παραγωγή οχημάτων, η BMW Group κατασκευάζει συγκρότημα μπαταριών υψηλής τάσης στο εργοστάσιο του Debrecen της Ουγγαρίας. Περισσότερες από 500 επιπλέον θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν έως το 2025 και θα κατασκευάζει μπαταρίες υψηλής τάσης για τα οχήματα NEUE KLASSE. Ξεκίνησε να κατασκευάζεται πριν από περίπου έξι μήνες. Η εταιρεία θα επενδύσει πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ στην κατασκευή και την έναρξη λειτουργίας ολόκληρου του εργοστασίου μέχρι το τέλος του 2025.
 Ο Milan Nedeljković, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της BMW AG, Production, δήλωσε: "Στο Debrecen, κατασκευάζουμε το πιο προηγμένο εργοστάσιο στον κόσμο. Με το iFACTORY μας, θέτουμε νέα βιομηχανικά πρότυπα για την παραγωγή οχημάτων. Οι επενδύσεις μας υπογραμμίζουν συστηματική προσέγγιση για την εφαρμογή της ηλεκτροκίνησης».
 Οι νέες ανακοινώσεις χαιρετίστηκαν και από την ουγγρική κυβέρνηση. Ο Péter Szijjártó, Υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, δήλωσε: "Το εργοστάσιο του BMW Group στο Debrecen είναι σύμβολο της επιτυχημένης ουγγρικής οικονομικής πολιτικής των τελευταίων δώδεκα ετών. Το εργοστάσιο συνδυάζει την προστασία του περιβάλλοντος και την ανταγωνιστικότητα, και αυτό είναι πολύ περισσότερο από όσα είχαμε αρχικά προγραμματίσει».
 «Αυτή τη στιγμή προσλαμβάνουμε νέους συναδέλφους σε τοπικό επίπεδο και από όλη την Ουγγαρία, ώστε να χτίσουμε μαζί το μέλλον του εργοστασίου του BMW Group στο Debrecen», εξηγεί ο Hans-Peter Kemser, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της BMW Manufacturing Hungary Kft. Το εργοστάσιο, μαζί με τοπικούς εταίρους στον τομέα της εκπαίδευσης, θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα διπλής εκπαίδευσης το φθινόπωρο του 2023 στο εσωτερικό του Εκπαιδευτικό Κέντρο.
P90489517_highRes_from-left-to-right-m.jpg
 Ο László Papp, Δήμαρχος του Debrecen, τόνισε τον ρόλο της BMW Group για την πόλη: «Με την επένδυσή της στο Debrecen, εκτός από τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, η BMW Group δεσμεύεται μακροπρόθεσμα στην κοινότητα της πόλης μας. Μαζί χτίζουμε ένα ακμάζον μέλλον». Η συναρμολόγηση των μπαταριών υψηλής τάσης θα βρίσκεται στο χώρο του εργοστασίου οχημάτων στο Ντέμπρετσεν. Ο Markus Fallböhmer, Ανώτερος Αντιπρόεδρος Παραγωγής Μπαταριών στο BMW Group, εξηγεί: «Το BMW iFACTORY αφορά επίσης τη διασφάλιση μικρών αποστάσεων για logistics. Η στενή σχέση μεταξύ της συναρμολόγησης μπαταριών και της παραγωγής οχημάτων είναι μέρος της στρατηγικής μας».
 
 Στο Debrecen, οι στρογγυλές μπαταρίες επόμενης γενιάς θα συναρμολογηθούν σε ένα περίβλημα μπαταρίας - ένα μεταλλικό πλαίσιο, το οποίο αργότερα ενσωματώνεται στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου. Η επίσημη έναρξη της παραγωγής για τις μπαταρίες υψηλής τάσης έκτης γενιάς θα γίνει το 2025 – παράλληλα με την έναρξη της παραγωγής οχημάτων. Όλες οι μπαταρίες για τα οχήματα από το εργοστάσιο του Ντέμπρετσεν θα συναρμολογηθούν επί τόπου. Η νέα μονάδα παραγωγής θα εκτείνεται σε μια έκταση περίπου 140.000 m². Οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκίνησαν πρόσφατα.  Η μπαταρία είναι καθοριστική για την ανταγωνιστικότητα των ηλεκτρικών οχημάτων. Με την επόμενη γενιά μπαταριών για το NEUE KLASSE, η αυτονομία θα βελτιωθεί έως και 30 τοις εκατό και η ταχύτητα φόρτισης θα είναι έως και 30 τοις εκατό ταχύτερη.
P90489340_highRes_construction-process.jpg
Η BMW Group εστιάζει ιδιαίτερα στη διατήρηση του αποτυπώματος άνθρακα και της κατανάλωσης πόρων για παραγωγή όσο το δυνατόν χαμηλότερα, ξεκινώντας από την εφοδιαστική αλυσίδα. Οι κατασκευαστές μπαταριών θα χρησιμοποιούν κοβάλτιο, λίθιο και νικέλιο που περιλαμβάνουν ένα ποσοστό δευτερογενούς υλικού, δηλαδή πρώτες ύλες που δεν εξορύχθηκαν πρόσφατα, για την παραγωγή στοιχείων μπαταρίας. Σε συνδυασμό με τη δέσμευση να χρησιμοποιεί μόνο πράσινη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την παραγωγή στοιχείων μπαταρίας, η BMW Group θα μειώσει το αποτύπωμα άνθρακα της παραγωγής μπαταρίας έως και 60%.
 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΒΙΚΕΙΤ! Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 12:30

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon