.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 11:31

Το BMW Group στην Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018

 

Ο γνωστός διαγωνισμός ομορφιάς αυτοκινήτου & μοτοσυκλέτας στις 25-27/5/2018

 

Από 25 - 27 Μαΐου 2018, το πάρκο και οι εκτάσεις της Villa d’Este και της γειτονικής Villa Erba στις όχθες της Λίμνης Como θα αποτελέσουν το τέλειο σκηνικό για τους πρωταγωνιστές των δύο και των τεσσάρων τροχών. Ο διαγωνισμός ομορφιάς για ιστορικά αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες διοργανώνεται από το BMW Group Classic σε συνεργασία με το Grand Hotel Villa d’Este, και την επόμενη χρονιά το μότο της εκδήλωσης θα είναι ‘Hollywood on the Lake’.

bmw concorso d eleganza 2018 10

Θεαματικά σκηνικά και λαμπεροί πρωταγωνιστές από την ιστορία του αυτοκινήτου και της μοτοσικλέτας περιμένουν τους επισκέπτες της Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 στο Cernobbio, Β. Ιταλία.

Μαζί με την άψογα σκηνοθετημένη επισκόπηση της ιστορίας του αυτοκινήτου από τα πρώτα μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς, η Έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 θα προσφέρει και πάλι μία γεύση από τη μετακίνηση του μέλλοντος με την αποκάλυψη θεαματικών Concept Cars και Πρωτοτύπων.

Για το αυτοκίνητο

bmw concorso d eleganza 2018 14

Το 2018, ο διαγωνισμός των ιστορικών αυτοκινήτων θα περιλαμβάνει και πάλι οκτώ κατηγορίες, όπου εκπροσωπούνται όλα τα στάδια της ιστορίας του αυτοκινήτου – από προπολεμικά αγωνιστικά αυτοκίνητα και προπολεμικά πολυτελή sedan μέχρι σπορ και gran turismo μοντέλα της μεταπολεμικής εποχής. Επομένως, τα κλασικά οχήματα που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα προέρχονται από όλες τις σημαντικές εποχές της ιστορίας του αυτοκινήτου και του κινηματογράφου. Ιστορικά αυτοκίνητα από την εποχή του βωβού κινηματογράφου και τη χρυσή δεκαετία του 1920 θα φιγουράρουν δίπλα σε ονειρεμένα μοντέλα της περιόδου των πρώτων σύγχρονων blockbusters.

Επιπλέον μοναδικά οχήματα θα παρουσιαστούν σε αρκετές ειδικές κατηγορίες. Ανάμεσά τους, αξέχαστα μοντέλα που άφησαν εποχή όχι μόνο στο δρόμο αλλά και σαν πρωταγωνιστές σε κινηματογραφικές ταινίες. Το παρών θα δώσουν και αγωνιστικά μονοθέσια της F1 από διαφορετικές δεκαετίες στην ανώτερη βαθμίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η μπλε κορδέλα και η λίστα συμμετεχόντων είναι σήμα κατατεθέν της Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Αυτός ο διαγωνισμός διεξήχθη για πρώτη φορά το 1929 και αποτέλεσε μία αρένα προβολής νέων αυτοκινήτων. Από το 2005, διοργανώνεται από το BMW Group Classic σε συνεργασία με τη Grand Hotel Villa d’Este, και σήμερα είναι ο πιο αποκλειστικός και παραδοσιακός διαγωνισμός ομορφιάς για κλασικά οχήματα με αξιοζήλευτη κληρονομιά.

Η φάση επιλογής υποψηφίων για την Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2018 έχει ήδη ξεκινήσει. Η Επιτροπή Επιλογής καλεί τώρα ιδιοκτήτες εξαιρετικών κλασικών οχημάτων του παρελθόντος να δηλώσουν συμμετοχή για το διαγωνισμό.

Και για τη μοτοσυκλέτα

bmw concorso d eleganza 2018 5

Η Concorso di Motociclette θα ξεσηκώσει τη φαντασία του κοινού για όγδοη φορά με σπάνιους θησαυρούς από την ιστορία της μοτοσικλέτας. Μοτοσικλέτες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό θα παρελάσουν στους δρόμους του Cernobbio. Για μια ακόμα φορά θα είναι από τις πιο θεαματικές στιγμές του Σαββατοκύριακου στην Concorso d’Eleganza 2018. Την Επιτροπή Επιλογής απαρτίζουν ειδικοί από το χώρο της μοτοσικλέτας και θα επιλέξουν τους φιναλίστ σε αυτά τα καλλιστεία κλασικών μοντέλων σε δύο τροχούς. Η επιτροπή έχει ήδη ξεκινήσει να εξετάζει τις πρώτες υποψηφιότητες. Είναι ευπρόσδεκτες και άλλες συμμετοχές. Λεπτομέρειες ανά κατηγορία θα ανακοινωθούν αργότερα.

Το επίσημο website του διαγωνισμού είναι ανοιχτό για όλους τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες εξαιρετικών ιστορικών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών για online εγγραφές στον σύνδεσμο ΕΔΩ. Για εισιτήρια εισόδου και πακέτα επισκεπτών μπορεί να γίνει κράτηση από τώρα στο website της έκθεσης.

Φωτογραφίες

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 02 Ιουνίου 2021 11:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon