.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2022 08:29

Yamaha YZR500 – Πουλήθηκε η μοτοσυκλέτα του Kenny Roberts Jr

Το Yamaha YZR500 OWJ1 που οδήγησε τον Kenny Roberts Jr στην 13η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1996 στα 500 κ.εκ. βγήκε στο σφυρί.

Μπορεί κάποιες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες να παίρνουν τον θλιβερό δρόμο της πρέσας λόγω… φόρων, κάποιες άλλες όμως συνεχίζουν να δημοπρατούνται. Όπως εκείνη με την οποία ο Roberts Jr πήρε το καλύτερο αποτέλεσμα του με την 4η θέση στο Grand Prix της Τσεχίας. Πρόκειται για την ίδια μοτοσυκλέτα της Marlboro Yamaha που οδήγησαν και οι Norick Abe και Jean-Michel Bayle. Αυτό είναι προφανώς το μόνο μοντέλο που έχει απομείνει σε κυκλοφορία, εκτός από τις μοτοσυκλέτες βρίσκονται στο μουσείο Yamaha στην Iwata.

yzr5b.jpg

Το YZR500 έχει έναν υγρόψυκτο, δίχρονο κινητήρα διάταξης V4 και χωριτηκότητας 499 κ.εκ., ο οποίος αποδίδει 180 ίππους, με την πρώην αγωνιστική μοτοσυκλέτα των Grand Prix να ζυγίζει 130 κιλά, χάρη στο πλαίσιο αλουμινίου και στα διάφορα εξαρτήματα μαγνησίου και ινών άνθρακα. Μετά την αγωνιστική της καριέρα, η μοτοσυκλέτα πέρασε στην κατοχή του Kenny Roberts Jr, και στη συνέχεια πουλήθηκε στον Rick Degan στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τέλος, η RMD Motors ανέλαβε την ανακατασκευή της μοτοσυκλέτας, που επέστρεψε στην οικογένεια Roberts το περασμένο καλοκαίρι στο πλαίσιο του Goodwood Festival of Speed.

yzr5c.jpg

Στο Goodwood, η μοτοσυκλέτα είχε και μερικές νέες προσθήκες πάνω της, καθώς πολλοί θρύλοι των Grand Prix υπέγραψαν τη μοτοσυκλέτα στην εκδήλωση, συμπεριλαμβανομένων των Kenny Roberts Sr, Wayne Rainey, Kevin Schwantz, Dani Pedrosa και άλλων. Για την ιστορία, τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα ο ξανακαβάλησε Rainey για πρώτη φορά μετά από 29 χρόνια την αγωνιστική του YZR500, όντας καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο από το 1993.

Η μοτοσυκλέτα εν τέλει πωλήθηκε στη Santa Μonica της California, με τον αγοραστή να πληρώνει περί τις 321.000 δολάρια, που ισοδυναμεί με 310.000 ευρώ. Ο αγοραστής δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητά του, αλλά δεν αποκλείεται η μοτοσυκλέτα να εμφανιστεί σε άλλη εκδήλωση στο μέλλον.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon