.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου 2022 10:31

Κατασκευή κινητήρων με φυτική ρητίνη από τη Yamaha

Η Yamaha πρόκειται να αρχίσει να χρησιμοποιεί μια νέα βιώσιμη ρητίνη στους κινητήρες των θαλάσσιων οχημάτων της και υπάρχει η πιθανότητα να χρησιμοποιηθεί και σε κινητήρες ποδηλάτων.
Ο Ιάπωνας κατασκευαστής είναι εδραιωμένος στο ναυτιλιακό τομέα, με τη Yamaha να παράγει μια ολόκληρη σειρά εξωλέμβιων κινητήρων, καθώς και τζετ σκι.
Η Yamaha ανακοίνωσε τώρα «ότι θα υιοθετήσει φυτικής προέλευσης ρητίνη ενισχυμένη με νανοΐνες κυτταρίνης (CNF) για θαλάσσια προϊόντα ως πρωτοβουλία για τη μείωση των εκπομπών CO2 και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της Εταιρείας». Η ίδια η έρευνα της Yamaha διαπίστωσε ότι η χρήση του CNF θα είναι η πρώτη πρακτική χρήση του υλικού για ανταλλακτικά οχημάτων. Το CNF αναπτύσσεται σε συνεργασία με τη Nippon Paper Industries, η οποία έχει την έδρα της στο Τόκιο. 
 
Η Nippon ιδρύθηκε το 2001 και ασχολείται με την κατασκευή και τη διανομή προϊόντων με βάση το χαρτί, γενικά και το χαρτί είναι παράγωγο του ξύλου και ως εκ τούτου είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για τη Yamaha, αφού το CNF είναι κατασκευασμένο από πόρους ξύλου. Τοενδιαφέρον της Yamaha είναι μεγάλο αφού μια θυγατρική της Nippon Paper Industries ανέπτυξε ένα αδιάβροχο κουτί από χαρτόνι,  κάτι που η Yamaha θεωρεί ότι θα είναι χρήσιμο για  κινητήρες που έχουν να κάνουν με το νερό. 
 
Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon