.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 08:50

Icona e-Bike – Ηλεκτρικό ποδήλατο από το MotoGP… περίπου

Το «Icona» είναι ένα εξαιρετικό δείγμα του τι μπορεί να προκύψει όταν ένας μηχανικός του MotoGP έχει αρκετό ελεύθερο χρόνο (ίσως, εμείς δεν κρίνουμε).

Ο Tiziano Vermiani είναι μηχανικός του Alex Rins με την ομάδα της Suzuki στο MotoGP και φαίνεται πως βρήκε ένα ιδιαίτερο τρόπο να μετακινείται στην πίστα, αφού έφτιαξε το Icona.

Ένα ηλεκτρικό ποδήλατο που «προσπαθεί» να μοιάσει σε μοτοσυκλέτα, με το σχεδόν flat track μασκάκι μπροστά, αλλά και το ψευδορεζερβουάρ καυσίμου όπου φιλοξενείται η μπαταρία. Η κίνηση έρχεται από ένα ηλεκτροκινητήρα της OLI με τη ροπή να φτάνει τα 85Nm.

icona2.jpg

Στα του εξοπλισμού, αναρτήσεις και –υδραυλικά- δισκόφρενα, έρχονται από τα ψηλότερα ράφια του Downhill, ενώ οπωσδήποτε ξεχωρίζουν οι τροχοί της OZ που χρησιμοποιούνται στη Moto3 αλλά και τα slick λάστιχα της Dunlop!

Όπως καταλαβαίνετε, έχει πέσει ένα σχετικό τρολάρισμα στο διαδίκτυο για το πότε έχει ελεύθερο χρόνο ένας μηχανικός του MotoGP..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Νίκος Τσαμάνδουρας

Γεννήθηκε στην Κρήτη στις αρχές της τελευταίας καλή δεκαετίας - εκείνης του ’90.

Είναι απόφοιτος του Τμήματος Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής του Πανεπιστημίου Αιγαίου και ευελπιστεί να συνδέσει κάποτε το αντικείμενο σπουδών του με το μεταπτυχιακό του πάνω στα Βιοκαύσιμα και τις Καθαρές Μορφές Ενέργειας.

Ταυτόχρονα, δεν ξέφυγε ποτέ από τους δυο τροχούς, αποτελώντας από το 2012 συντάκτης στα Cretadrive.gr, Bikeit.gr, MotoandRider.gr, Motorsite.gr, Zougla.gr και Newsauto.gr.

Ευτυχώς δεν υπήρξε αγωνιστικό ταλέντο και έτσι μπόρεσε ξένοιαστα να οδηγεί, να φωτογραφίζει, να σχεδιάζει και να γράφει για μοτοσυκλέτες.

Τέλος, κάμποσα βιογραφικά μετά, του φαίνεται ακόμα αστείο να γράφει για τον εαυτό του σε τρίτο πρόσωπο. Ποιος ξέρει;  Ίσως σοβαρευτεί στο μέλλον.

Νίκος Τσαμάνδουρας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06 Οκτωβρίου 2022 07:00

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon