.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2022 08:53

Lancia – Στο χορό της δίτροχης ηλεκτροκίνησης

Μπορεί το άκουσμα του Ιταλού κατασκευαστή να μας φέρνει στο μυαλό αυτοκίνητα με ιστορία όπως το Delta Integrale, ωστόσο σήμερα θα μας απασχολήσει για τα ηλεκτρικά του ποδήλατα.

Οπωσδήποτε η Lancia δεν είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που κάνει το «άνοιγμα» στους δυο τροχούς μέσω των e-bikes, φαίνεται όμως να το έχει πάρει ζεστά. Αυτό καταλαβαίνουμε δηλαδή μιας και πλέον έχει μόνο ένα αυτοκίνητο -το Ypsilon- στη γκάμα της, αλλά τέσσερα ηλεκτρικά ποδήλατα για το πίσω μέρος του.

leb2.jpg

Σχεδιασμένα για γυναίκες, τα Estro και Genio είναι εξοπλισμένα με σκελετούς για εύκολη πρόσβαση. Με τα ανδρικά μοντέλα να είναι τα Brio και Incanto, τα οποία διαθέτουν και τα δύο σκελετούς και χρηστικό σχεδιασμό. Σε γενικές γραμμές, όλα τα ποδήλατα της Lancia τροφοδοτούνται από έναν ηλεκτροκινητήρα 250W και είναι εξοπλισμένα με μπαταρία 218 Wh. Η τελική ταχύτητα των 25 χλμ./ώρα φαίνεται αρκετά λογική, ενώ η απαιτούμενη αυτονομία είναι μεταξύ 60-70 χιλιομέτρων με μία μόνο φόρτιση.

leb3.jpg

Όσον αφορά τις τιμές και τη διαθεσιμότητα, τα ηλεκτρικά ποδήλατα της Lancia είναι ήδη διαθέσιμα σε όλα τα δίκτυα αντιπροσώπων της Lancia. Η πιο προσιτή πρόταση είναι το Brio, το οποίο πωλείται στην Ιταλία προς 1.049 ευρώ. Εντωμεταξύ, το Incanto και το Estro καταλαμβάνουν τη «μέση» τιμή στα 1.249 ευρώ. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό, το Genio είναι το πιο ακριβό μοντέλο, με λιανική τιμή 1.499 ευρώ.

Συνολικά, τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα της Lancia φαίνονται σίγουρα κομψά και λειτουργικά και δεν μοιάζουν «φτηνιάρικα». Βέβαια, με τέτοια ιστορία θα μπορούσαμε να δούμε και πιο εντυπωσιακά πράγματα..

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon