.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2022 20:10

Barry Sheene - Σε δημοπρασία η τελευταία του αγωνιστική μοτοσυκλέτα

Αυτό τον Οκτώβριο θα βγει στο σφυρί η τελευταία μοτοσυκλέτα που οδήγησε σε αγώνα –και μάλιστα με νίκη- ο δις Παγκόσμιος στα 500 κ.εκ., Barry Sheene.

Πρόκειται για μια Norton FWD Manx, πάνω στης οποίας τη σέλα ο Sheene πήρε την τελευταία του νίκη στο Goodwood Revival του 2002. H Norton 500 με τις φροντίδες της Fred Walmsley Development πήρε τη νίκη στο 2ο αγώνα του επονομαζόμενου Lennox Cup, η 3η για τον Sheene με μοτοσυκλέτα που «έστησε» o Walmsley.

Δυστυχώς εκείνη τη χρονιά ο Barry διεγνώσθει με καρκινό, από τον οποίο θα έφευγε λίγους μήνες μετά, με το Lennox Cup να παίρνει το όνομα του. Η ιστορία αυτής της τελευταίας μοτοσυκλέτας είναι παράξενη, καθώς οφείλεται χάρη σε μια καθυστερημένη κλήση από τον Sheene στον Walmsley, ενώ ο τελευταίος βρισκόταν στο Most της Τσεχίας για τον αγώνα InCA European Classic Series. Ο μηχανικός επέστρεψε εν μια νυκτί βιαστικά στο Ηνωμένο Βασίλειο, προκειμένου να ολοκληρωθεί η κατασκευή εγκαίρως για το Goodwood.

brs1.jpg

Ο κινητήρας χρειαζόταν αντικατάσταση, καθώς ο αρχικός που τοποθετήθηκε στη μοτοσυκλέτα ήταν κατασκευασμένο από τα λιγότερο κουρασμένα εξαρτήματα των δύο κινητήρων που είχε τοποθετήσει ο Walmsley στη μοτοσυκλέτα όταν χρησιμοποιήθηκε από τον John Cronshaw στο Most, και κρίθηκε «μη ικανοποιητικός», σύμφωνα με τον Bonhams -τον οίκο που δημοπρατεί τη μοτοσυκλέτα- για να αγωνιστεί στο Goodwood. Ως αποτέλεσμα, ο Walmsley αναγκάστηκε να «ξεθάψει» έναν άλλον κινητήρα που είχε πουλήσει στον George Cohen, ειδήμονα της Norton.

brs2.jpg

Στη δημοπρασία θα είναι στην μοτοσυκλέτα ο original κινητήρας, που χρησιμοποιήθηκε από τον Crownsaw, ενώ ίδιας προέλευσης είναι και τα περιφερειακά, όπως αναρτήσεις, ψαλίδι και.. κιβώτιο. Τέλος, η πώληση της μοτοσυκλέτας περιλαμβάνει επίσης ένα αγωνιστικό φέρινγκ που φέρει το όνομα του Παγκόσμιου Πρωταθλητή των 500 κ.εκ. του 1987, Wayne Gardner και ένα αυτοκόλλητο τεχνικού ελέγχου από το Barry Sheene Memorial Trophy του 2003, μια σέλα με αυτοκόλλητο για το 2005 Sheene Run και ένα αλουμινένιο ρεζερβουάρ καυσίμου.

Η εκτίμηση για την τιμή της μοτοσυκλέτας είναι πως θα κυμανθεί μεταξύ 55.000 και 75.000 λιρών.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon