.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022 19:04

Ατύχημα στην Κρήτη -ξανά- αποδεικνύει πως το κράνος σώζει

Την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου, ένας 28χρονος αναβάτης ενεπλάκη σε τροχαίο, γλυτώνοντας τα χειρότερα χάρη στο κράνος.

Ο 28χρονος το βράδυ της 14ης Αυγούστου και ενώ οδηγούσε επί της οδού Βαθυπέτρου στις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, εξετράπη της πορείας του με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε πέτρινο τοίχο μονοκατοικίας. Το τι θα γινόταν αν ο αναβάτης δε φορούσε το κράνος του μπορούμε να το φανταστούμε.

Ακόμα και οι γιατροί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν ο νεαρός αναβάτης έδειξε τι συνέβη στο κράνος από το ατύχημα. Γι’ αυτό το λόγο άλλωστε και η Τροχαία έχει εντείνει τα τελευταία δύο χρόνια τις προσπάθειες της, ειδικά στη χρήση του κράνους στα δίκυκλα και στη ζώνη ασφαλείας σε όλες τις θέσεις στα αυτοκίνητα, προκειμένου μέσα από συχνούς ελέγχους σε εναλλασσόμενα σημεία σε όλο το οδικό δίκτυο να εμπεδωθεί στους πολίτες ότι η χρήση κράνους στις μοτοσυκλέτες και η χρήση ζώνης στα αυτοκίνητα σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Χαρακτηριστική ήταν και η έρευνα που είχε πραγματοποιήσει ο Εθελοντικός Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων σε δέκα διαφορετικά σημεία στα προάστια της πόλης του Ηρακλείου, όπου στους 300 αναβάτες μηχανών διαπιστώθηκε  πως φορούν το κράνος οι 278, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 93% των δικυκλιστών. Μία εικόνα άλλωστε που ευτυχώς ακόμα και σήμερα εξακολουθεί να παρατηρείται στην πόλη του Ηρακλείου, αλλά και μια προσπάθεια από την πλευρά της τροχαίας που σίγουρα έχει αποσοβήσει σοβαρά τροχαία δυστυχήματα, σώζοντας ανθρώπινες ζωές.

Την ίδια ώρα βέβαια, στους ελέγχους που έγιναν το διάστημα από 7 έως και 13 Αυγούστου 2022 στην περιφέρεια της Κρήτης η μη χρήση κράνους ήταν δεύτερη σε αριθμό παραβάσεων!

Πηγή: Zarpanews.gr

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon