.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 21 Ιουλίου 2022 18:14

Έρχεται η πρώτη φωτοβολταϊκή πίστα;

Η MotorSport Vision (MSV) σχεδιάζει επί γαλλικού εδάφους την πιο «πράσινη» πίστα ταχύτητας του κόσμου.

Στο Couvron της Γαλλίας υπάρχει ένα πρώην αεροδρόμιο έκτασης 5.200(!) στρεμμάτων, το οποίο θα μπορούσε να μετατραπεί στην πιο οικολογική πίστα του κόσμου, σε μόλις μια τετραετία από τώρα.

Η MSV αγόρασε την εν λόγω έκταση πίσω στο 2015, με τα αρχικά πλάνα να περιλαμβάνουν την κατασκευή της μεγαλύτερης -και μακρύτερης- πίστας της Ευρώπης, όπου με συνολικό μήκος 8 χλμ. θα απευθυνόταν σε αυτοκίνητα υπερ υψηλών επιδόσεων. Τα σχέδια μπορεί να εγκρίθηκαν το 2019, όμως ο κορωνοϊός είχε άλλη γνώμη. Η πανδημία, επέφερε αναθεώρηση του project, το οποίο πια περιλαμβάνει μια αυτάρκη ενεργειακά πίστα για ηλεκτρικά οχήματα, συνολικού μήκους 3,5 χλμ.

Η υπόλοιπη έκταση, σχεδιάζεται να γίνει ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο 3.000 στρεμμάτων! Κατά τη Motorsport Vision, η νέα πίστα θα είναι σαφώς πιο ήσυχη, ενώ ήδη έχουν προγραμματιστεί 6 αγώνες το χρόνο. Ακόμα, θα πραγματοποιούνται εντός δοκιμές και εξέλιξη νέων μοντέλων, καθώς επίσης και άλλες εταιρικές δραστηριότητες.

msv3.jpg

«Έχοντας σκεφτεί το αυξανόμενο κόστος και τη στροφή των μεγάλων κατασκευαστών από τα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ –που πρόκειται να καταργηθούν σταδιακά μέχρι το 2035– στα υβριδικής τεχνολογίας και ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία (BEV), η MSV εντόπισε μια ευκαιρία για το Couvron να εδραιωθεί στην πρώτη γραμμή του μηχανοκίνητου αθλητισμού και της ώθησης της αυτοκινητοβιομηχανίας προς ένα πιο πράσινο μέλλον», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση της.

msv2.jpg

«Η MSV έχει μια εξαιρετική ευκαιρία στο Couvron να πρωτοπορήσει στην ικανότητα των ανθρώπων να απολαμβάνουν τον μηχανοκίνητο αθλητισμό με μηδενικές εκπομπές άνθρακα, χρησιμοποιώντας ηλεκτρικά οχήματα με μπαταρία που φορτίζονται από πράσινο ηλεκτρισμό από ένα τεράστιο ηλιακό πάρκο», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της MSV, Jonathan Palmer, συμπληρώνοντας πως «Είμαστε πλήρως αφοσιωμένοι στο να αγκαλιάσουμε έναν μελλοντικό κόσμο χαμηλών εκπομπών άνθρακα όπου μπορούμε».

Τέλος, τον πρώτο καιρό λειτουργίας θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πίστα και βενζινοκίνητα, αλλά και ντίζελ οχήματα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon