.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 13:18

Car Wallet – Αυτή είναι η ημερομηνία έναρξης της νέας ψηφιακής εφαρμογής

Η νέα εφαρμογή για smartphones θα περιλαμβάνει σε ψηφιακή μορφή το δίπλωμα οδήγησης.

Εδώ και μερικούς μήνες η κυβέρνηση έχει προλογίσει την επέκταση των δυνατοτήτων των εφαρμογών (apps) για έξυπνα τηλέφωνα και συναφείς συσκευές ώστε να περιλαμβάνουν ολοένα και περισσότερα ψηφιοποιημένα δημόσια έγγραφα.

Η αρχή έγινε από το 2021 με την εφαρμογή του gov.gr που φτιάχτηκε για να ενσωματώνει τα ψηφιακά πιστοποιητικά εμβολιασμού κατά της covid-19 και η οποία εξοπλίστηκε και με αστυνομική ταυτότητα (που στην ψηφιακή της μορφή αναγνωρίζεται μόνο εντός Ελλάδας, δεν ταξιδεύετε δηλαδή με αυτή).

Το Car Wallet (δηλαδή το Πορτοφόλι Αυτοκινήτου) έχει ανακοινωθεί από τον περασμένο Μάρτιο και στην πρώτη του μορφή θα περιέχει το δίπλωμα οδήγησης, ενώ σε μετέπειτα χρόνο θα διευρυνθεί για να συμπεριλάβει ψηφιοποιημένα όλα τα απαραίτητα έγγραφα που – με απειλή προστίμου – πρέπει κανείς να έχει πάντα μαζί του: άδεια κυκλοφορίας οχήματος, βεβαίωση ΚΤΕΟ, ασφαλιστήριο συμβόλαιο.

Ως τώρα το Car Wallet δεν είχε κάποιο δημοσιοποιημένο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, ωστόσο σε τηλεοπτική συνέντευξη του στη δημοσιογράφο Κατερίνα Παναγοπούλου ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, αποκάλυψε την ημερομηνία έναρξης της νέας υπηρεσίας: Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30 Ιουνίου 2022 13:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon