.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 12:32

R.I.P. Steve Harris – Πέθανε ο ιδρυτής της Harris Performance

Ένας μηχανικός και κατασκευαστής πλαισίων που συνδέθηκε άρρηκτα με σπουδαίες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες των Grand Prix και Superbikes έφυγε από τη ζωή στις 15 Ιουνίου.

Ο αυτοδίδακτος Steve Harris έχτισε τη φήμη του δουλεύοντας μαζί με τον μικρότερο αδελφό του, Lester, στην κατασκευή αγωνιστικών πλαισίων και η εταιρεία που ίδρυσε, Harris Performance, είναι πλέον συνώνυμη με πολλούς ιστορικούς αναβάτες και τις μοτοσυκλέτες τους.

Τα πλαίσια του Harris χρησιμοποιήθηκαν από σπουδαίους πρωταθλητές όπως ο Barry Sheene, ενώ η αναγνώριση στην τεχνογνωσία του τον οδήγησε στο να κατασκευάζει πλαίσια για τις δίχρονες Yamaha των GP500, για τη Suzuki και το GSX-R750 του WorldSBK, ενώ έτρεξε και τη δική του ομάδα Harris 500 GP με κινητήρες Yamaha και αναβάτη τον Sean Emmett για μερικά χρόνια στη δεκαετία του 1990.

Η Harris Performance άρχισε να συνεργάζεται με τη Royal Enfield το 2008 κατασκευάζοντας πλαίσια για μοντέλα παραγωγής της, ενώ το 2015 η εταιρεία του πουλήθηκε στο Eicher Group (ιδιοκτήτες της Royal Enfield), καθώς οι αδελφοί Harris συνταξιοδοτήθηκαν και αποσύρθηκαν από το προσκήνιο.

Ο Steve Harris τα τελευταία ταλαιπωρήθηκε από τη νόσο του Πάρκινσον, από την οποία και τελικά νικήθηκε στις 15 Ιουνίου 2022.

Η τελευταία του γνωστή συμμετοχή ήταν στο πλαίσιο της flat track μοτοσυκλέτας της Royal Enfield, FT Racer, το 2020.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon