.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 16:25

Προδιαγραφές κρανών ECE 22.06 – Υποχρεωτικές από τον Ιούλιο 2022

Από τον φετινό Ιούλιο τα κράνη μοτοσυκλέτας πρέπει να ομολογκάρονται αποκλειστικά στις νέες προδιαγραφές της Ε.Ε.

Οι νέες τεχνικές προδιαγραφές που θα πρέπει να καλύπτει κάθε προστατευτικό κράνος για μοτοσυκλετιστική χρήση αποτελούν την έκτη αναβάθμιση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου, ECE 22.06, και από τον ερχόμενο Ιούλιο θα αντικαταστήσουν οριστικά τις απερχόμενες ECE 22.05 που ισχύουν σήμερα.

Όπως είχαμε περιγράψει αναλυτικά το 2020, όταν και ψηφίστηκε η επόμενη δέσμη προδιαγραφών, οι 22.06 εισάγουν πολύ πιο λεπτομερείς ελέγχους στα κράνη, η αντοχή των οποίων θα δοκιμάζεται σε πολλά περισσότερα σημεία συγκριτικά με τις 22.05.

Δείτε αναλυτικά τι αλλάζει στη διαδικασία πιστοποίησης εδώ.

Από την 1η Ιουλίου 2022 κανένα κράνος προδιαγραφών ECE 22.05 δε θα μπορεί να πουληθεί από τους κατασκευαστές. Αναλόγως, δε θα γίνονται πλέον πιστοποιήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες για κανένα άλλο πακέτο προδιαγραφών πλην των 22.06.

Στο μεταξύ αξίζει να σημειώσουμε πως η χρήση ήδη αγορασμένων κρανών ECE 22.05 είναι φυσικά απολύτως νόμιμη και θα παραμείνει έτσι ώσπου να αποφασίσει ο ιδιοκτήτης του να αγοράσει το επόμενο, ενώ για το αδιάθετο στοκ δίνεται περιθώριο ενός έτους. Έτσι τα κράνη των προηγούμενων προδιαγραφών δε θα μπορούν πια να πωλούνται πέραν του Ιουλίου 2024 ούτε από τα καταστήματα λιανικής.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Μαϊος 2022 16:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon