.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 12 Μαϊος 2022 13:03

H Gogoro επεκτείνεται προς δυσμάς, πρώτη στάση το Ισραήλ

Η ταϊβανέζικη εταιρεία εξαπλώνεται προς δυσμάς, ανακοινώνοντας πως θα στήσει δίκτυο ανταλλαγής μπαταριών στο Ισραήλ.

Ιδρύθηκε το 2011 στην Ταϊβάν με αποκλειστικό αντικείμενο την κατασκευή ηλεκτρικών σκούτερ πόλης, αλλά το σημείο αιχμής που την κάνει να ξεχωρίζει είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζει το πρόβλημα φόρτισης των μπαταριών.

Η Gogoro είναι η πρώτη εταιρεία που είδε ως εφικτό στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου αυτόματων μηχανημάτων όπου θα αφήνεις την άδεια μπαταρία του για μια γεμάτη, ουσιαστικά εκμηδενίζοντας την ανάγκη να φορτίσεις για κάποιες ώρες και να προγραμματίζεις προσεκτικά τις διαδρομές της ημέρας ώστε αυτές να γίνουν με όση αυτονομία προσφέρουν οι μπαταρίες που έχεις στη διάθεσή σου.

Από το 2015 χτίζει το δίκτυο σταθμών ανταλλαγής μπαταριών GoStations στην Ταϊβάν, φτάνοντας σήμερα να έχει 2,185 τέτοια σημεία με 10,000 μηχανήματα στο Gogoro Network στην πατρίδα της. Μετά περισσότερους από 465,000 εγγεγραμμένους χρήστες να εκτελούν κατά μέσο όσο 350,000 ανταλλαγές μπαταριών καθημερινά, το σύνολο από τα 7 χρόνια που είναι σε λειτουργία ξεπερνά τις 275 εκατομμύρια ανταλλαγές.

Φυσικά ο στόχος είναι να επεκταθεί και έξω από την πατρίδα της και προφανώς αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τις γειτονικές της χώρες στην Ασία, αλλά και τις μεγάλες δυτικές αγορές που αποτελούν στόχο για κάθε εταιρεία που κατασκευάζει δίκυκλα.

Η νέα ανακοίνωση της Gogoro λοιπόν συνιστά μια σημαντική είδηση για την Ευρώπη, καθώς η πρώτη “δυτική” χώρα που ανακοινώνει τη συνεργασία της με την ταϊβανέζικη εταιρεία είναι το Ισραήλ, όπου συνάφθηκε συμφωνία με τον εισαγωγέα Metro Motors και την εταιρεία ενέργειας Paz Group.

Η αρχή θα γίνει από το Τελ Αβίβ, έδρα της Metro Motors (αποκλειστική εισαγωγέας στο Ισραήλ των SYM, Yamaha, Kawasaki, Beta, Fantic, μεταξύ πολλών άλλων συνεργασιών σε δίκυκλα, ATV και UTV). Η Metro μάλιστα έχει ανακοινώσει τη σύσταση μιας νέας εταιρείας, Metro Electric Division, η οποία θα αναλάβει τη διανομή των Gogoro και Zero στο Ισραήλ.

Παρά το μικρό της μέγεθος, η Gogoro σπεύδει να εκμεταλλευτεί την πρωτοπορία της στον χώρο των ανταλλάξιμων μπαταριών ηλεκτρικών δικύκλων, καθώς ήδη αυτή η τεχνολογία έχει βρει υποστηρικτές στην ιαπωνική βιομηχανία, όπου τα μεγάλα εργοστάσια συνεργάζονται σε κοινές ομάδες εργασίας για να καθορίσουν μια κοινή πλατφόρμα ώστε όλοι να χρησιμοποιούν τα ίδια μηχανήματα αυτόματης ανταλλαγής μπαταριών.

Επιπλέον, στο ίδιο μοτίβο κινείται και η KYMCO με την ανάλογη δική της πλατφόρμα iONEX.

Είναι προφανές πως η Gogoro θα έχει δύσκολο έργο στη δυτική της επέκταση, καθώς στα μέρη μας οι Ιάπωνες και η KYMCO έχουν ήδη στημένα δίκτυα συνεργατών, άρα ένα φυσικό προβάδισμα στη δημιουργία του σχετικού δικτύου αυτόματων μηχανημάτων.

Παρόλα αυτά η Gogoro αρχίζει να εμφανίζεται κοντά στον κόσμο μας και δεν υπάρχει αμφιβολία πως οι βλέψεις της περιλαμβάνουν όλη την Ευρώπη, όπου στα επόμενα χρόνια η στροφή στην Ηλεκτροκίνηση θα αποκτήσει χαρακτήρα διά νόμου επιβολής.

Πηγή: Gogoro

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon