.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 04 Μαϊος 2022 15:32

Norton - Αγόρασε συλλογή 55 ιστορικών μοτοσυκλετών της

Με τη βοήθεια της μητρικής TVS και με την πρόσφατη επένδυση 100 εκατομμυρίων βρετανικών λιρών, η Norton μεταξύ άλλων αγόρασε και μια μοναδική συλλογή 55 ιστορικών μοτοσυκλετών της φίρμας.

Τα μοντέλα της συλλογής έχουν χρονολογίες παραγωγής από το 1916 έως το 1992, και μεταξύ τους βρίσκονται μερικές από τις σπανιότερες Norton μοτοσυκλέτες και sidecar που παρήχθησαν ποτέ, συμπεριλαμβανομένων του Model 1 “Big Four”, το αγαπημένο μοντέλο του ιδρυτή της φίρμας James “Pa” Norton, και μια σπάνια μοτοσυκλέτα speedway του 1930. Μια Norton Atlas του 1968 σε αστυνομική έκδοση, προορισμένη για συνοδεία της βασιλικής οικογένειας, μια CJ350 του 1929 που είχε κατασκευαστεί μόλις σε 100 κομμάτια -με μόλις 6 να παραμένουν στον κόσμο σήμερα-, μια Manx του 1950 με featherbed πλαίσιο, μια Clubman International του 1938, μια rotary F1 του 1990, βασισμένη στην αγωνιστική μοτοσυκλέτα RCW588, κ.α.

Η συλλογή αγοράστηκε από τον συλλέκτη Ian Loram, ενώ ένα μικρό μέρος της θα τοποθετηθεί αρχικά στην ρεσεψιόν του νέου αρχηγείου της Norton στο Solihull, με την εταιρεία να προγραμματίζει την έκθεση τους για τους φαν αργότερα, μέσα στο 2022.

Μακάρι εν καιρώ να δούμε τη Norton να στεγάζει -και να επεκτείνει- τη συλλογή της σε ένα μουσείο αφιερωμένο στην ιστορία της.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon