.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 16:19

Εξαγοράστηκε η Dainese από το Carlyle Group

Ο αμερικανικός επενδυτικός όμιλος απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της Dainese από τo Investcorp.

Με ένα λιτότατο δελτίο Τύπου το Dainese Group ανακοινώνει πως ήρθε σε συμφωνία με το επενδυτικό σχήμα του Carlyle Group, το οποίο αποκτά το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών από τον όμιλο Investcorp και τον Lino Dainese.

Η συμφωνία περιλαμβάνει όλες τις μάρκες που εντάσσονται υπό την ιδιοκτησιακή ομπρέλα του Dainese Group, δηλαδή τις Dainese, AGV και TCX, καθώς και όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία και παραγωγικές μονάδες.

“Το Dainese Group ευχαριστεί τον όμιλο Investcorp για την επταετή τους συνεργασία, στη διάρκεια της οποίας έγιναν πολλές αλλαγές στο διοικητικό σχήμα, την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών, αθλητικές επιτυχίες, καινοτόμα προϊόντα και εντυπωσιακή ανάπτυξη τόσο σε έσοδα, όσο και κερδοφορία,” δήλωσε ο Cristiano Silei, CEO του Dainese Group. “Ήταν εξαιρετικά σημαντικό για μας να βρούμε τον κατάλληλο συνεργάτη σε αυτήν την εποχή μεγάλης επέκτασης της εταιρείας. Ο όμιλος Carlyle, με την απαράμιλλη εμπειρία στη διαχείριση εταιρειών καταναλωτικών προϊόντων, θα είναι ένας σπουδαίος συνέταιρος που θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους φιλόδοξους στόχους μας για ανάπτυξη και διεθνοποίηση.”

Ο Investcorp, ένα πολυεθνικό επενδυτικό σχήμα με έδρα στο Μπαχρέιν, απέκτησε την πλειοψηφία των μετοχών της Dainese το 2015 κατευθείαν από τον ιδρυτή της, Lino Dainese, προς 130 εκατομμύρια ευρώ. Στο διάστημα αυτό ο ετήσιος τζίρος της ιταλικής εταιρείας διπλασιάστηκε, φτάνοντας στα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Η νέα εξαγορά από το Carlyle Group έχει ως αντίτιμο 630 εκατομμύρια ευρώ (πηγή) για το Dainese Group που έχει μεγαλώσει τον κύκλο εργασιών του σημαντικά μετά τις εξαγορές των AGV (2007) και TCX (2020).

Δεδηλωμένος στόχος του Carlyle σε πρώτη φάση είναι να επεκτείνει τις δραστηριότητες της Dainese σε Κίνα και ΗΠΑ, ενισχύοντας το δίκτυο διανομής της.

Όπως φαίνεται, για το αγοραστικό κοινό της Ευρώπης αυτή η εξαγορά δεν αναμένεται να έχει ορατές συνέπειες.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2022 17:08

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon