Ανακοινώθηκε σήμερα με πάσα επισημότητα η πώληση της Tech3 στον Steiner, πρώην στέλεχος ομάδων Formula 1. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Stainer αναλαμβάνει τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου, ενώ αρχηγός της ομάδας θα αναλάβει ο Richard Coleman. Ο Hervé Poncharal θα συνεχίσει ως το τέλος της φετινής σεζόν να ηγείται της ομάδας, ενώ από του χρόνου θα αναλάβει ρόλο συμβούλου, με κεντρικό αντικείμενο την εύρεση και ανάπτυξη νέων ταλέντων.
Στο πρωτάθλημα του 2026 η Tech3 θα συνεχίσει όπως φέτος με μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ, ενώ η βάση της ομάδας θα παραμείνει στην Bormes-les-Mimosas στη Γαλλία.
Ο Steiner μπήκε στον χώρο των αγώνων ως μηχανικός αυτοκινήτων ράλι πριν περίπου τέσσερεις δεκαετίες και στην πορεία εξελίχθηκε σε πολύ σημαντικούς ρόλους, όπως ηγετικές θέσεις στις ομάδες F1 Haas, Jaguar Racing και Red Bull Racing.
Ο συνεργάτης του, Coleman, μετρά επίσης άφθονη εμπειρία από αγωνιστικές ομάδες πρωταθληματικού επιπέδου στον χώρο των αυτοκινήτων τουρισμού και έχει ιδρύσει δική του συμβουλευτική εταιρεία αθλητικού management.
Η συμφωνία περιλαμβάνει, εκτός της ομάδας MotoGP, και αυτήν του πρωταθλήματος Moto3.










