.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 17:17

Fantic Motor – Ιλιγγιώδης ανάπτυξη για 7η σερί χρονιά

Το δεύτερο εξάμηνο του 2021 επιβεβαίωσε αυτό που προέκυπτε από την αρχή της χρονιάς, πως δηλαδή η ιταλική εταιρεία επιμένει σε ραγδαία άνοδο.

Χαράς ευαγγέλια στην έδρα της Fantic στο Quinto di Treviso θα πρέπει να έφεραν τα συγκεντρωτικά οικονομικά αποτελέσματα του 2021, που επιβεβαίωσαν πως η εταιρεία πάει από το καλό στο καλύτερο.

Η πρόσφατη εξαγορά της Motori Minarelli συνέβαλε σε μια ακόμη χρονιά μεγάλης ανόδου με ετήσιο τζίρο 156 εκατομμυρίων ευρώ και πολύ εντυπωσιακά ποσοστά. Τα έσοδα της εταιρείας σημείωσαν πέρυσι αύξηση κατά 95% ως προς το 2020, όταν είχε προηγηθεί ένα ακόμη πιο εκτυφλωτικό άλμα +130% ως προς το 2019.

“Η Fantic μεγαλώνει με εκθετικό ρυθμό,” δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της, Mariano Roman, “τόσο σε πωλήσεις μοτοσυκλετών, e-bikes και λοιπών προϊόντων e-mobility, αλλά και σε έσοδα σε όλους τους τομείς. Η απόκτηση της Motori Minarelli το 2021 ήταν μια κίνηση επιτυχίας σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, και συνέβαλλε στο να αποκτήσουμε περισσότερη αξία και καλύτερη αξιολόγηση ως Όμιλος. Το 2021 γράψαμε για μια ακόμη χρονιά-ρεκόρ αύξησης εσόδων. Είναι ένα καταπληκτικό αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας, υπογραμμίζοντας και ανταμείβοντας την ενέργεια και την καινοτόμο ικανότητα της Fantic.”

Εκτός της βασικής αγοράς για τη Fantic, την ιταλική, και διεθνώς πήγε πάρα πολύ καλά. Στις μοτοσυκλέτες σημείωσε ανάπτυξη +70% στη Γερμανία και +113% στην Ελβετία, ενώ στα e-bikes ξεχωρίζει για τη Fantic η Ισπανία (+200%) και οι ΗΠΑ (+645%).

Τα αποτελέσματα αυτά είναι άμεση συνέπεια του διαρκώς διευρυνόμενου δικτύου πωλήσεων της εταιρείας, έχοντας αυτή τη στιγμή αντιπροσώπευση σε περισσότερες από 50 χώρες με συνολικά 1000 συνεργάτες και 30 εισαγωγείς σε όλον τον κόσμο.

Η Fantic έχει επενδύσει δυναμικά στους μηχανοκίνητους αγώνες και τώρα εισπράττει το δίκαιο μερίδιό της, καθώς μόνο το 2021 κατέκτησε τον τίτλο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MX Junior 125, πήρε νίκες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα EMX 250 2-Stroke, καθώς και στο Internazionali d’Italia.

Στο Enduro επίσης η παρουσία της ήταν σημαντική, με καλά αποτελέσματα στην κατηγορία Ε1 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος EnduroGP, νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125 Youth, αλλά και πολλές διακρίσεις σε εθνικούς θεσμούς.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon