.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 20 Δεκεμβρίου 2021 09:32

Elefantentreffen 2022 - Ακυρώνεται για 2η συνεχόμενη φορά λόγω Κορωνοϊού

Παρόλο που η ετήσια εμβληματική χειμερινή συνάντηση αναβατών μοτοσυκλέτας Elefantentreffen λαμβάνει χώρα σε εξωτερικό χώρο της Βαυαρίας, οι τοπικές αρχές δεν δίνουν άδεια για τη διοργάνωση της ούτε το 2022.

Το hardcore ράλι των ελεφάντων λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο στα τέλη Ιανουαρίου / αρχές Φεβρουαρίου σε μια κοιλάδα μεταξύ των πόλεων Thurmansbang και Solla, στο δάσος της Βαυαρίας, στη Γερμανία, παραδοσιακά σε χιονισμένες συνθήκες και ισχυρό ψύχος.

Το Elefantentreffen έκανε ντεμπούτο το 1956, διοργανωμένο από τον Ernst Leverkus, αρχικά για τους αναβάτες των μοτοσυκλετών με sidecar Zundapp KS 601. Και ήταν το παρατσούκλι του KS 601 (ο πράσινος Ελέφαντας) που οδήγησε στην ονομασία του ράλι.

Μάλιστα το ράλι είναι τόσο σκληροπυρηνικό που απαγορεύονται όλα τα οχήματα πλην μοτοσυκλετών σε ακτίνα χιλιομέτρων από το event, απαγορεύεται να σύρεις τη μοτοσυκλέτα σου μέχρι εκεί με τρέιλερ, και απαγορεύονται μεγάλες σκηνές με φούρνους, ξυλόσομπες κλπ.

Δυστυχώς, μετά την ακύρωση του Elefantentreffen του 2021 λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού, η διοργάνωση ανακοίνωσε πως δεν υπάρχει περίπτωση να πάρουν άδεια από τις αρχές και το 2022, με συνέπεια την ακύρωση του ράλι για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Το επόμενο Elefantentreffen έχει σχεδιαστεί να λάβει χώρα στις 27-29 Ιανουαρίου 2023.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon