.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 10:22

Tabao Baba - Honda CBR 900R Fireblade - Η επιστροφή του θρύλου Tadao-san (video)

Ο άνθρωπος, ο θρύλος που βρίσκεται πίσω από την δημιουργία του CBR 900RR Fireblade που άλλαξε την σκηνή των superbikes, το 1992, o Tadao Baba επιστρέφει.

Στα πλαίσια του εορτασμού των 30 χρόνων από την δημιουργία του επαναστατικού Fireblade, η Honda δημιούργησε ένα video στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Tadao-san, ο άνθρωπος που σχεδίασε την λεπτότερη για την εποχή superbike. Μαζί του, ο Hiroaki Tsukui, επικεφαλής της ομάδας σχεδίασης εκείνης της μοτοσυκλέτας, μιλά επίσης για την έμπνευσή του, για το αρχικό σχέδιο βαφής αλλά και για την περιορισμένη έκδοση του CBR1000RR-R Fireblade SP 30th Anniversary του 2022.

352032_22YM_HONDA_CBR1000RR-R_FIREBLADE_SP_30TH_ANNIVERSARY-web.jpg

Honda έφερε τον μακροχρόνια συνταξιούχο Baba-san στο φημισμένο μουσείο Honda Collection Hall, τον πλαισίωσε από Fireblades του '92 και του '22 μαζί με τρεις LPLs - Large Project Leaders, και τα 15 λεπτά που προκύπτουν από το video είναι διορατικά, εκπαιδευτικά και εντελώς ευχάριστα. To video είναι επίσης περιέχει σπάνια αρχεία από την ''γέννηση'' του πρώτου Fireblade που δύσκολα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Δείτε το βίντεο The Bloodline of the Fireblade: Three Decades of Continuous Challenges παρακάτω:

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021 12:59

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon