.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 12:55

BMW Motorrad ConnectedRide Cradle

Το έξυπνο τηλέφωνο γίνεται ενεργή προέκταση των οργάνων της μοτοσυκλέτας.

Η κεντρική ιδέα πίσω από το ConnectedRide Cradle είναι να χρησιμοποιηθεί το smartphone του αναβάτη ως μια δεύτερη οθόνη που θα μπορεί να φιλοξενήσει πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Η πρώτη και πιο προφανής σκέψη είναι η προβολή πλοήγησης, κάτι που ούτως ή άλλως μπορεί να κάνει κάθε τηλέφωνο. Εδώ όμως η βασική στρατηγική δεν είναι να προβληθούν οι πληροφορίες του τηλεφώνου στην κεντρική TFT οθόνη των μοτοσυκλετών BMW, αλλά να χρησιμοποιείται ως προέκταση η οθόνη του smartphone.

Θυμίζει δηλαδή την καινοτόμο σκέψη που παρουσίασε πέρυσι ο γνωστός σχεδιαστής Kiska, όπου στα όργανα του νέου Husqvarna Norden 901 το τηλέφωνο συμπληρώνει την οθόνη της μοτοσυκλέτας.

Στην περίπτωση της BMW, το ConnectedRide Cradle είναι μια βάση που βάζει το τηλέφωνο ακριβώς πάνω από τα όργανα της μοτοσυκλέτας και συνεργάζεται με την εφαρμογή BMW Motorrad Connected App για να προβάλλει πολλές πληροφορίες στο οπτικό πεδίο του αναβάτη. Αυτές, εκτός της πλοήγησης, μπορούν να περιλαμβάνουν και στοιχεία τηλεμετρίας του οχήματος, όπως γωνία κλίσης, επιτάχυνση, επιβράδυνση και πολλά άλλα.

Παράλληλα η βάση ConnectedRide Cradle μπορεί να φορτίζει ασύρματα όσα κινητά τηλέφωνα υποστηρίζουν αυτή τη λειτουργία ή να κάνει το ίδιο μέσω καλωδίου USB-C. Η μέγιστη ισχύς φόρτισης της συσκευής ανέρχεται σε 7.5 W (1.5 A / 5 V).

Η BMW εξηγεί πως το ConnectedRide Cradle μπορεί να εφαρμοστεί και σε προηγούμενα μοντέλα - το BMW R 1200 GS K50 αναφέρεται ως παράδειγμα - και κάνει για όλες τις μοτοσυκλέτες που διαθέτουν “προετοιμασία για σύστημα πλοήγησης (option 272)”, καθώς και όσες είναι ήδη εξοπλισμένες με τον Multi-Controller και τη δυνατότητα να προσθέσουν ένα εργοστασιακό σύστημα πλοήγησης.

Για τα παλιότερα μοντέλα που δεν διαθέτουν όργανα με TFT οθόνη, η τοποθέτηση προϋποθέτει οι μοτοσυκλέτες να διαθέτουν τον “On-board computer Pro (option 221)”.

Όσον αφορά στην εφαρμογή BMW Motorrad Connected App, για να εκμεταλλευτεί όλες τις δυνατότητες θα πρέπει να είναι ενημερωμένη τουλάχιστον στην έκδοση 4.0, ιδανικά δε στην πιο πρόσφατη.

Για να επιτευχθεί η σύνδεση του τηλεφώνου με τη βάση θα πρέπει να υποστηρίζεται το πρωτόκολλο Bluetooth Low Energy 4.2 (τουλάχιστον).

Το ConnectedRide Cradle μπορεί να φιλοξενήσει smartphones με τις ακόλουθες διαστάσεις.

Ελάχιστο (ύψος x πλάτος x βάθος): 130.1 x 65.5 x 6.9 mm
Μέγιστο: 162.5 x 78.1 x 8.8 mm

Ακολουθεί μια λίστα συμβατών δημοφιλών συσκευών που δίνει η BMW, αν και προφανώς αυτά δεν είναι τα μόνα που ταιριάζουν:

Apple
iPhone 7, iPhone 8, iPhone 8 Plus, iPhone X, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR, iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone SE 2, iPhone 12, iPhone 12 Mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone 13, iPhone 13 Mini, iPhone 13 Pro, iPhone 13 Pro Max

Samsung
Galaxy A3, Galaxy A8, Galaxy A8 Plus, Galaxy A9, Galaxy S8, Galaxy S8 Plus, Galaxy S9, Galaxy S9 Plus, Galaxy S10, Galaxy S20, Galaxy S21 Ultra 5G, Galaxy S20 FE, Galaxy Note 8, Galaxy Note 9, Galaxy Note 10, Galaxy Note 10 Plus, Galaxy Note 20 Ultra

Huawei
P20, P30

Google
Pixel 2 XL

ΗTC
U11

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 19 Νοεμβρίου 2021 13:04

Έκθεση εικόνων

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon