.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 11:08

Voxan - Ιδού η νέα ηλεκτρική Wattman, έτοιμη να σπάσει τα δικά της παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας!

Η Voxan παρουσίασε τη νέα ηλεκτρική Wattman, μια μοτοσυκλέτα φτιαγμένη για να σπάσει τα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας της προκατόχου της, έχοντας μεγαλύτερη ισχύ στους 430 hp και ροπή... 138 kgm, νέα μπαταρία, νέο φέρινγκ, ακόμα μακρύτερο μεταξόνιο, μικρότερο βάρος, βελτιωμένα ελαστικά και αναβάτη όπως και πριν, τον θρυλικό Max Biaggi!

Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών μοτοσυκλετών Voxan, θυγατρική της Venturi, ετοιμάζεται να συλλέξει ακόμα περισσότερα παγκόσμια ρεκόρ ταχύτητας, μετά τα 11 που έκανε δικά της πριν από ένα χρόνο, και περιελάμβαναν ρεκόρ επιτάχυνσης αλλά και τελικής ταχύτητας με ηλεκτρική μοτοσυκλέτα, στα 408 χλμ/ώρα.

Αυτή τη φορά, η προσπάθεια για την επίτευξη των νέων ρεκόρ θα γίνει στο διαστημικό κέντρο Kennedy της Φλόριντα, εκεί όπου τα πρώτα τεστ ξεκίνησαν στις 15/11/2021!

Η Wattman ζυγίζει πλέον κάτω από τα 300 κιλά, ώστε να μετρούν τα ρεκόρ σε νέα κατηγορία. Το μειωμένο βάρος οφείλεται κυρίως στο νέο design της μπαταρίας των Voxan-Saft, με τη Saft να ειδικεύεται σε μπαταρίες κορυφαίων επιδόσεων. Πατενταρισμένη είναι η διαδικασία ψύξης της, και εξαιρετικά compact η πρωτοποριακή κατασκευή της.

Ο κινητήρας συνεχίζει να είναι ο Mercedes EQ Formula E powertrain, με απόδοση 320 kW, ήτοι 430 hp, σε σύγκριση με τα 270 kW (362 hp) της προηγούμενης έκδοσης, ενώ η ροπή φτάνει τα… 138 κιλά!

Για βελτίωση της σταθερότητας το μεταξόνιο ανέβηκε στα 1.957 mm από τα 1.800, ενώ ανέβηκε και το ύψος της σέλας στα 685 mm από τα 610.

Αν τώρα κατά τις δοκιμές φυσούν δυνατοί πλάγιοι άνεμοι, η ομάδα θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα νέο φέρινγκ για μικρότερη αντίσταση.

Στα ελαστικά υπεύθυνη είναι η Michelin με ειδικά μεν λάστιχα για την περίσταση, ανθεκτικά για υπέρ-υψηλές ταχύτητες, αλλά σε συμβατικές διαστάσεις 120/70-17 και 190/55-17!

Max Biaggi και Voxan Wattman, καλή επιτυχία.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 16 Νοεμβρίου 2021 11:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon