.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2021 13:05

Dug Dug - Ταινία με έμπνευση από την… Αγία-Bullet της Ινδίας - Video

Η σατιρική ταινία Dug Dug εμπνέεται από την πραγματική και αλλόκοτη ιστορία της Bullet Baba, δηλαδή της Αγίας-Bullet, μιας Royal Enfield Bullet μοτοσυκλέτας που έχει τον δικό της ναό, και λατρεύεται ως Αγία στην Ινδία!

Ο τίτλος Dug Dug απηχεί τον ήχο του κινητήρα μιας Royal Enfield, αν και στην ταινία η Αγία / Θεά μοτοσυκλέτα δεν είναι μια Bullet, αλλά ένα… ινδικό μοτοποδήλατο Luna, αντίγραφο του Piaggio Si.

Η ιστορία στην οποία βασίζεται η ταινία έχει ως εξής. Στις 2 Δεκεμβρίου του 1988, ο αναβάτης Om Banna (η λέξη Banna είναι τίτλος ευγενείας, ο αναβάτης ήταν προηγουμένως γνωστός ως Om Singh Rathore) είχε ένα ατύχημα με την Royal Enfield Bullet του στον αυτοκινητόδρομο μεταξύ Jodhpur και Jaipur. Ο Om Bana έχασε τον έλεγχο, χτύπησε σε ένα δέντρο και σκοτώθηκε. Το επόμενο πρωινό, η αστυνομία πήρε την Bullet στο τοπικό αστυνομικό τμήμα. Όμως την επόμενη μέρα, αυτή εξαφανίστηκε μυστηριωδώς, και βρέθηκε ξανά στον τόπο του δυστυχήματος!

Η αστυνομία ξαναπήρε τη μοτοσυκλέτα στο αστυνομικό τμήμα, άδειασε το ρεζερβουάρ της και την κλείδωσε. Όμως το επόμενο πρωινό, η Bullet είχε ξανά… μαγικά, μεταφερθεί στον τόπο που έχασε τη ζωή του ο Om Banna. Ο θρύλος λέει πως η μοτοσυκλέτας συνέχισε να επιστρέφει στον τόπο του ατυχήματος, κι έτσι οι ντόπιοι ξεκίνησαν να λατρεύουν τη μοτοσυκλέτα ως Θεά!

bullet temples

Αργότερα έχτισαν ένα ναό για να τη λατρεύουν, γνωστό ως ναό της Αγίας Bullet (Bullet Baba Temple), ενώ πιστεύεται πως το πνεύμα του Om Banna (Άγιος κι αυτός) βοηθά τους οδηγούς που έχουν ανάγκη.

Η ταινία Dug Dug σατιρίζει την εμπορευματοποίηση της θρησκείας και τους αμέτρητους παράξενους ναούς με τις περίεργες Θεότητες της Ινδίας, ενώ η οικογένεια του Om Banna έβαλε ως όρους στον σκηνοθέτη να μην χρησιμοποιήσει το όνομα του θανόντα και να μην αναφέρει την κάστα του.

Το Dug Dug έκανε το ντεμπούτο του στο 46ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, ενώ οι περισσότεροι ηθοποιοί που πρωταγωνιστούν σε αυτή είναι ερασιτέχνες από κοντινά χωριά στο Jaipur.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon