.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 10:09

''Θεός σχωρέστον, αλλά κι αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα''!!!!

 Λίγες ώρες μετά το θανατηφόρο τροχαίο στην Θεσσαλονίκη μεταξύ αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας, με θύμα ένα 47χρονο πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος εργαζόταν σε εταιρία διανομής φαγητού, και πριν ακόμη γίνει η κηδεία, μένουμε έκπληκτοι ακούγοντας τον δημοσιογράφο Άρη Πορτοσάλτε να χαρακτηρίζει τον νεκρό: ''Θεός σχωρέστον, αλλά κι αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα''!!!!

Σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, σε συζήτηση σχετικά με τα περιστατικά ατυχημάτων που συμβαίνουν στους διανομείς φαγητού που εργάζονται οδηγώντας δίκυκλα, ο δημοσιογράφος κρίνει και κατακρίνει τον αναβάτη και εργαζόμενο που πέθανε.

Χαρακτηριστικά, αναφέρει, ''τώρα βέβαια, για να τα λέμε, υπάρχει και μία συμπεριφορά των διανομέων, για να τα λέμε, Θεός σχωρέστον, δεν θα κάνω σύγκριση τώρα, αλλά κι αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα (!!!!). Αυτός που οδηγεί το αυτοκίνητο έχει την ευθύνη για όλους, αλλά θα πρέπει και οι φίλοι που οδηγούν μοτοσυκλέτα να αποφασίσουν. Θα κοιτάμε δεξιά, θα κοιτάμε αριστερά;

Η δημοσιογράφος της εκπομπής τον διορθώνει λέγοντας πως ''δεν προκύπτει πως υπάρχει κάποιο λάθος από την άλλη πλευρά πάντως'', και αυτός συνεχίζει πως ''υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου''.

Από που να το πιάσεις!

Καταρχάς, ''αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα''. Αυτόματα, μπαίνει σε μία κατηγορία ανθρώπων που είναι παράνομοι, κάνουν κάτι κακό, είναι επικίνδυνοι, είναι ενοχλητικοί, και ότι άλλο μπορεί να βρει κανείς για τέτοιο χαρακτηρισμό. Γυρίσαμε δηλαδή στην εποχή του ''τεντυμπόη'';

Μετά, ''υπάρχει μία συμπεριφορά των διανομέων''. Ποια είναι αυτή η συμπεριφορά κύριε Πορτοσάλτε που την ξέρετε αλλά δεν μας την λέτε; Και αν υπάρχει, υπάρχει σε όλους και μπαίνουν όλοι στον "κουβά" σας;

Αυτός που έχει το αυτοκίνητο έχει την ευθύνη για όλους; Οι νόμοι που είναι; Ο ΚΟΚ; Τον ξεχάσαμε και ταυτόχρονα επειδή οδηγεί αυτοκίνητο, μπορεί να περνάει 3 φανάρια κόκκινα σερί με ιλιγγιώδη ταχύτητα σκοτώνοντας κάποιον επειδή και ''αυτός οδηγεί μοτοσυκλέτα'';

Σίγουρα, υπάρχουν νόμοι και κώδικας οδικής κυκλοφορίας, για το ''οι φίλοι που οδηγούν μοτοσυκλέτα να αποφασίσουν, θα κοιτάνε δεξιά, θα κοιτάνε αριστερά;'' Διπλωματάκι πήραμε ή μας το φέρανε στο σπίτι;

Και τελικά, αυτοί που ''υπάρχουν φορές που πέφτουν πάνω σου'', έπεσαν πάνω σας και δεν τους τιμώρησαν; Κακώς.

Όταν ο ''δημοσιογράφος'' δεν ξέρει ούτε τα βασικά, και στάζει δηλητήριο για κάτι που - προφανώς - αντιπαθεί. Τα δίκυκλα.

Ωστόσο, οι διανομείς είναι πάνω απ' όλα άνθρωποι, εργαζόμενοι, σε δύσκολες συνθήκες, και οφείλουμε να σεβόμαστε τους νόμους, και φυσικά, τους ανθρώπους που χάνουν τη ζωή τους με τέτοιο άδικο τρόπο, ότι επάγγελμα και αν κάνουν, ότι και αν οδηγούν.

Δείτε το video που ακολουθεί και τα συμπεράσματα δικά σας.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Τάκης Μανιάτης

Γεννημένος στην Αθήνα το 1974, είναι πολυνίκης σε αγώνες enduro, motocross και scramble, πολύ-πρωταθλητής Ελλάδος Enduro (2004 - '05, '06), με συμμετοχές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, ενώ έχει εκπροσωπήσει δύο φορές την Ελλάδα στην “Ολυμπιάδα του Enduro”, International Six Days Enduro (ISDE Σλοβακία 2005, Νέα Ζηλανδία 2006) ως μέλος της εθνικής ομάδας.

Μηχανολόγος Μηχανικός, Εκδότης και διευθυντής των αναγνωρισμένων περιοδικών μοτοσυκλέτας BIKEIT και CITYRIDER, είναι Δημοσιογράφος μέλος της Ένωσης Συντακτών Αυτοκινήτου Μοτοσυκλέτας (ΕΣΣΑΜ) και Συντάκτης Ειδικού Τύπου - μέλος της Ένωσης Συντακτών (ΕΣΠΗΤ) επί 22 συναπτά έτη.

Ακόμη, είναι ιδιοκτήτης της Σχολής Ασφαλούς Οδήγησης RIDEIT, συνυπογράφοντας την Ευρωπαϊκή Χάρτα Οδικής Ασφάλειας, με στόχο την διάδοση της ασφαλούς οδήγησης και την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Είναι επίσημα πιστοποιημένος εκπαιδευτής προηγμένης οδήγησης αναβατών μοτοσυκλέτας της BMW Motorrad με εκπαίδευση στο Hehlingen της Γερμανίας.
Έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα περιοδικά μοτοσυκλέτας της χώρας, από το '96.

Τάκης Μανιάτης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 02 Νοεμβρίου 2021 10:11

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon