.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 03 Σεπτεμβρίου 2021 09:57

Ράλι Ακρόπολις – Η ειδική διαδρομή στο Σύνταγμα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Το απόγευμα της Πέμπτης 9 Σεπτεμβρίου 2021 η πλατεία Συντάγματος θα αποκτήσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα από αυτή που έχουμε συνηθίσει.

Την πρώτη αυτή ημέρα του ΕΚΟ Ράλι Ακρόπολις η δράση θα ξεκινήσει με το COSMOTE 5G Athens Stage, το οποίο αναμένεται να ξεκινήσει γύρω στις 6 το απόγευμα και περιλαμβάνει ενάμιση γύρο περιμετρικά της πλατείας, με τριπλή περιστροφή-ντριφτ σε ένα ειδικό εμπόδιο που θα τοποθετηθεί στο κάτω μέρος της, απέναντι από την αρχή της οδού Ερμού.

Η διαδρομή της σούπερ ειδικής διαδρομής έχει μήκος 0.98 χιλιόμετρα, ξεκινά από τη λεωφόρο Αμαλίας, περνά έξω από τη Βουλή, στρίβει αριστερά στην οδό Γεωργίου Α’ (δηλαδή έξω από το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία) και ολοκληρώνεται μετά από ενάμιση γύρο πέριξ της πλατείας.

Παράλληλα, στην χώρο της πλατείας θα βρίσκονται παρκ φερμέ με τα αυτοκίνητα, αλλά και περίπτερα των χορηγών, τα οποία θα υποδέχονται τον κόσμο από το πρωί της Τετάρτης 8 Σεπτεμβρίου τρέχοντας και διάφορες εκδηλώσεις, όπως έκθεση κλασικών και αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η πρόσβαση για το κοινό θα είναι εντελώς δωρεάν, με μόνους περιορισμούς αυτούς που προβλέπονται για την προστασία από την πανδημία και αφορούν στις αποστάσεις ασφαλείας.

Για την εξυπηρέτηση της σούπερ ειδικής στο Σύνταγμα, περιοχή της πλατείας θα αποκλειστεί για τα οχήματα από το μεσημέρι της Πέμπτης 9/9 στις 13.30 και θα ξανανοίξει μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής δράσης στις 20.30 της ίδιας μέρας. Τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του Ράλι Ακρόπολις ωστόσο θα παραμείνουν στο παρκ φερμέ μέσα στην πλατεία ως το πρωί της Παρασκευής, 10/9.

Στην ευρύτερη περιοχή η κυκλοφορία δεν θα διακοπεί εντελώς, ωστόσο θα ισχύουν κάποιες παρεμβάσεις και περιορισμοί.

Θυμίζουμε πως μόλις πριν λίγες μέρες ξαναστρώθηκε η άσφαλτος πέριξ της πλατείας, ενώ προβλέπονται και άλλες παρεμβάσεις που αφορούν στη σηματοδότηση και τον φωτισμό της πλατείας.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon