.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 11:02

Yamaha - Παρουσιάζει το αlive concept - Νέα εταιρεία, με κινητήρες, αμορτισέρ, κ.α. για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Μπορεί στο Σαλόνι του Τόκιο το 2019 ο εκπρόσωπος τύπου της Yamaha να είχε δηλώσει πως η ιαπωνική φίρμα δεν θα κατασκευάσει αυτοκίνητα, όμως τώρα γεννάται νέα εταιρεία από τους κόλπους του εργοστασίου της Iwata, μέσω του αlive (ναι, με ελληνικό άλφα) concept, που θα ασχολείται με κινητήρες, αμορτισέρ, κ.α. για ηλεκτρικά αυτοκίνητα!

Θυμίζουμε πως το 2013 η Yamaha παρουσίασε στο Τόκυο ένα μικρό concept αυτοκινήτου, το Motiv που θύμιζε πολύ σε μέγεθος και σχήμα το Smart. Δύο χρόνια αργότερα επέστρεψε στο ίδιο Σαλόνι με ένα ακόμη τετράτροχο πρωτότυπο, το Sports Ride Concept, φουντώνοντας η ίδια τη φημολογία πως ετοιμάζεται να διευρύνει τις δραστηριότητές της.

Αφού φάγαμε… «πόρτα» το 2019, οι Ιάπωνες άφησαν (;) τα αυτοκίνητα, ξεκίνησαν όμως να εξελίσσουν και να κατασκευάζουν ηλεκτροκινητήρες, αμορτισέρ, αντικραδασμικούς μηχανισμούς, και συσκευές που «ντύνουν» τον ήχο του ηλεκτροκινητήρα με custom ήχο. Εν ολίγοις, σχεδόν… όλα τα εξαρτήματα ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου… χωρίς το ίδιο το αυτοκίνητο.

Τώρα, η Yamaha Motor ανακοινώνει την έλευση του αlive concept για εξαρτήματα και τεχνολογίες αυτοκινήτου, με τη νέα εταιρεία να κάνει ντεμπούτο στην online έκθεση Automotive Engineering Exposition 2021, που λαμβάνει χώρα μεταξύ 26 και 30 Ιουλίου.

Η αlive εμπεριέχει αυτή τη στιγμή ηλεκτρικά μοτέρ, αμορτισέρ και σταμπιλιζατέρ για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, αλλά και μια νέα συσκευή που αλλάζει τον ήχο του κινητήρα μέσα στην καμπίνα.

Η Yamaha έχει εκτενή εμπειρία στην εξέλιξη και παραγωγή κινητήρων αυτοκινήτου (βλ. F1), ενώ τώρα θέτει τα θεμέλια για κλάδο τετράτροχης ηλεκτροκίνησης, που για αρχή φαίνεται πως θα παρέχει προϊόντα για άλλους κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ενώ στη συνέχεια δεν αποκλείεται να δούμε και ολοκληρωμένα ηλεκτρικά τετράτροχα από την ίδια τη Yamaha.

Στην δικτυακή έκθεση Automotive Engineering Exposition 2021, μέσω του αlive concept, η Yamaha θα παρουσιάσει τα εξής προιόντα.
αlive EE – Electric Engines

Ηλεκτρικός κινητήρας 350 kW (469 hp)

yamaha αlive engine 00003

Κινητήρας υψηλής ιπποδύναμης, που θα μπορεί να λειτουργεί με βολτάζ έως και 800V, με τη Yamaha να κάνει λόγο για εφαρμογή τεσσάρων εκ των συγκεκριμένων μοτέρ σε ένα ηλεκτρικό υπέρ-αυτοκίνητο, ένα σε κάθε τροχό, με συνολική δύναμη που θα πλησιάζει τους 2.000 hp (1876 hp)!

Ηλεκτρικός κινητήρας 50 kW (67 hp)

yamaha alive 00021

Ένα ελαφρύ και αποδοτικό μοτέρ με απόδοση που θα το κάνει ιδανικό για αυτοκίνητα αστικού προορισμού.

Αμορτισέρ αlive ET TRAS

yamaha alive 00002

Προηγμένα αμορτισέρ που βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη, που στόχο έχουν τη μέγιστη σταθερότητα, μειώνοντας μεταξύ άλλων την ανύψωση των εσωτερικών τροχών στη στροφή.

αlive PD (Σταμπιλιζατέρ)

yamaha alive 00011

Το Performance Damper της αlive μειώνει τους κραδασμούς και τους θορύβους, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, βελτιωμένη σταθερότητα και καλύτερη αίσθηση στην οδήγηση.

αlive AD (Acoustic Design)

yamaha alive 00012

Το σύστημα AD της αlive αλλάζει τον ήχο του κινητήρα που φτάνει στα αυτιά των επιβαινόντων, δημιουργώντας μια νέα εμπειρία οδήγησης, με τον οδηγό να μπορεί να επιλέξει είτε ήχο που θυμίζει βενζινοκινητήρα, είτε ηλεκτρικό ήχο από μια πλειάδα επιλογών.
Καλώς ήλθες αlive! Αναμένουμε με ανυπομονησία τις εξελίξεις στο νέο αυτό κεφάλαιο της Yamaha, ώστε να δούμε σε ποιες κατευθύνσεις θα αναπτυχθεί το project, και αν τελικά θα περιλάβει και ολοκληρωμένα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Πολυμέσα

Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 26 Μαϊος 2021 11:15

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon