.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 14:13

Δημοπρατείται η αυθεντική Harley-Davidson του Easy Rider!

Ένα πασίγνωστο κομμάτι της μοτοσυκλετιστικής και κινηματογραφικής ιστορίας βγαίνει στο σφυρί στο Τέξας.

Η εταιρεία Dan Kruze Classics ανακοινώνει πως στις 5 Ιουνίου 2021 στην ετήσια δημοπρασία Midland County Horseshoe Pavilion στην πόλη Μίντλαντ του Τέξας θα προσφερθεί μια μεγάλη συλλογή 24 οχημάτων που προέρχεται από τον συλλέκτη Gordon Granger.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η τσόπερ Harley-Davidson που γνωρίζουμε καλύτερα ως Captain America από την ταινία Easy Rider του 1969 με πρωταγωνιστή τον Peter Fonda στη σέλα της.

easy rider 2

Αν και υπάρχουν αμφισβητίες για την αυθεντικότητά της, η Dan Kruze Classics συνοδεύει με πιστοποιητικά γνησιότητας και όλο το ιστορικό της συγκεκριμένης μοτοσυκλέτας που αγοράστηκε από τον Granger το 1996 από τους επίσης συλλέκτες Dan Haggerty and Gary Graham.

Πρόκειται για την “πρώτη” μοτοσυκλέτα που καβαλούσε ο Fonda στην ταινία και η οποία έχει ανακατασκευαστεί πλήρως από ζημιές που είχε υποστεί στα πλαίσια της ταινίας. Πιθανότατα η παραγωγή δεν στηρίζτηκε σε μόνο μια μοτοσυκλέτα για τα γυρίσματα, έτσι δεν αποκλείεται και η έτερη μοτοσυκλέτα που αμφισβητεί τη συγκεκριμένη να είναι γνήσια, ωστόσο φαίνεται πως εδώ μιλάμε για την πρωταγωνίστρια της ταινίας.

Δυστυχώς ο Peter Fonda δεν είναι πια ανάμεσά μας για να προσφέρει τη δική του εγγύηση γνησιότητας.

Η Captain America Harley-Davidson εκτιμάται πως θα πιάσει από 300,000 ως 500,000 δολάρια, πωλείται δε χωρίς rerserve, δηλαδή ελάχιστη τιμή.

Περισσότερα εδώ: Dan Kruze Classics

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 17 Μαϊος 2021 14:32

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon