.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 30 Μαρτίου 2021 14:15

Piaggio Group – Αναθμίστηκε από τον οίκο Moody’s

Θετικά νέα για την αξιολόγηση του ομίλου και τις προοπτικές του μετά από μια τόσο δύσκολη χρονιά.

Η αξιολόγηση του Ομίλου Piaggio από τον Moody’s ήταν αρνητική μετά από ένα πρώτο μισό του 2020 που, ελέω πανδημίας, έφερε πτώση σε πωλήσεις και κέρδη προ φόρων της τάξης του 27% και 38% αντιστοίχως ως προς το ίδιο εξάμηνο του 2019.

Ωστόσο η περίοδος από τον Ιούλιο 2020 και μετά ανέστρεψε το κλίμα αυτό και περιόρισε σημαντικά τις απώλειες στη σύγκριση με το 2019, επιτρέποντας στον Moody’s να αναβαθμίσει ξανά το Piaggio Group σε κατάσταση “σταθερή”, γεγονός που σαφώς ακούγεται πολύ πιο εύηχα στις χρηματαγορές.

“Η σταθεροποίηση της πρόβλεψής μας αντανακλά τις προσδοκίες του Moody’s πως οι πωλήσεις και τα κέρδη το 2021 θα υποστηρίξουν τη σταθερή βελτίωση της εταιρείας σε κερδοφορία και τζίρο σε επίπεδο που να συνάδει με την αξιολόγηση Ba3,” εξηγεί η αναλύτρια του Moody’s Giuliana Cirrincione.

“Η επιβεβαίωση αυτής της αξιολόγησης λαμβάνει επίσης υπόψη τη μικρότερη της εκτιμώμενης επίδραση της πανδημίας στην οικονομική επίδοση της Piaggio το 2020, όπως αυτή αποδεικνύεται από την προοδευτική επάνοδο των πωλήσεων και των κερδών προ φόρων το δεύτερο μισό της χρονιάς.”

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την αξιολόγηση του οίκου Moody’s στην ιστοσελίδα του.

 

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon