.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 12:18

Προσοχή: Ψεύτικος λογαριασμός Facebook υποδύεται στέλεχος της Yamaha

Η Yamaha Motor Co., Ltd προειδοποιεί να είμαστε πολύ προσεκτικοί αν λάβουμε μήνυμα στο Facebook από κάποιον που δηλώνει στέλεχος της Ιαπωνικής εταιρείας.

Με μια σύντομη ανακοίνωση με ημερομηνία 10 Μαρτίου 2021, η παγκόσμια ιστοσελίδα Global Yamaha ενημερώνει για μια απάτη που κάποιοι επιχειρούν εν αγνοία της στο όνομά της. Ας δούμε τι ακριβώς λέει αυτή:

«Έχουμε επιβεβαιώσει το συμβάν μιας απάτης εκτός Ιαπωνίας [σ.σ. overseas] που έγινε μέσω ψεύτικου λογαριασμού Facebook που προσποιείται πως είναι στέλεχος της Yamaha Motor. Επί του παρόντος έχουμε ζητήσει τον τερματισμό του ψεύτικου λογαριασμού.

«Έχουμε επίσης επιβεβαιώσει πως ο πλαστός λογαριασμός χρησιμοποίησε μια φωτογραφία του στελέχους, το όνομα και το έμβλημα της Yamaha κλπ, χωρίς προηγουμένως να έχει λάβει άδεια και έστειλε αιτήματα φιλίας και μηνύματα σε άλλους λογαριασμούς, προτρέποντας σε συμπεριφορές που θα μπορούσαν δυνητικά να προκαλέσουν ζημιές σε πελάτες μας.

«Παρακαλούμε να μην σχολιάζετε, ακολουθείτε ή δέχεστε αιτήματα από τον ψεύτικο λογαριασμό και να τον μπλοκάρετε ως ένα επιπλέον μέτρο αποφυγής μελλοντικών συμβάντων.»

Μόνο που κάτι λείπει από την ανακοίνωση. Συγκεκριμένα, δεν μας αποκαλύπτει σε ποια χώρα συνέβη αυτό, ούτε ποιον λογαριασμό να προσέχουμε.

Για τον περισσότερο κόσμο το να λάβει ξαφνικά μήνυμα στο Facebook από άγνωστο στέλεχος μιας μεγάλης εταιρείας μπορεί να μην είναι και ό,τι πιο συνηθισμένο, μα για κάποιον που έχει επαφές ή γνωριμίες με στελέχη της εν λόγω εταιρείας, ποιον θα πρωτομπλοκάρει και πώς θα αντιληφθεί ποιός από όλους είναι ο πλαστός λογαριασμός;

Πηγή: Global Yamaha

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 12:21

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon