.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 11:56

Ανασφάλιστα πάνω από 550,000 οχήματα στην Ελλάδα – Νέο ηλεκτρονικό κυνήγι

Μέλος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας (ΕΑΕΕ) δημοσίευσε ανησυχητικά νούμερα και προοιώνισε εντατικότερους ελέγχους.

Όπως αναφέρει στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Δημήτριος Ζορμπάς, πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, το ποσοστό των ανασφάλιστων οχημάτων που βρέθηκαν σε ελέγχους πλησιάζει το 9% του συνολικού εν κυκλοφορία στόλου της χώρας μας.

“Το 2020 έγιναν 643,718 έλεγχοι-ερωτήματα από την Τροχαία-Λιμεναρχείο-ΑΑΔΕ και δεν βρέθηκαν ασφαλισμένα 56,757 δηλαδή ποσοστό 8.82%. Αν λάβουμε υπόψιν μας τα ασφαλισθέντα οχήματα που ήταν το 2019 6,261,993 και το 2020 6,299,174 τότε με βάση αυτό το ποσοστό προκύπτει μια εκτίμηση 555,402 ανασφάλιστων οχημάτων.

“Για την επίλυση του θέματος γίνεται προσπάθεια ενοποίησης των μητρώων όλων των φορέων από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επομένως ακριβής εντοπισμός των ανασφάλιστων οχημάτων και εφαρμογή των διατάξεων της Νομοθεσίας.”

Όπως και να έχει, σε περίπτωση που ένα όχημα βρεθεί να κυκλοφορεί ανασφάλιστο, ή αν αναδειχθεί σε ηλεκτρονική διασταύρωση ως μη ασφαλισμένο και χωρίς να έχει καταθέσει πινακίδες (κι ας μην κυκλοφορεί), ο ιδιοκτήτης έχει προθεσμία 8 ημερών να επιδείξει την ασφάλιση του οχήματός του και να πληρώσει πρόστιμο 250 ευρώ - που επισήμως ονομάζεται παράβολο υπέρ Επικουρικού Κεφαλαίου.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης, έχει νέο πρόστιμο - €250 για μοτοσυκλέτες, €500 για αυτοκίνητα - με αφαίρεση πινακίδων, άδειας οδήγησης και άδειας κυκλοφορίας για 6 μήνες.

Σε ενδεχόμενη υποτροπή, η αφαίρεση των εγγράφων και πινακίδων θα διαρκέσει δύο χρόνια.

Αν δε το ανασφάλιστο όχημα εμπλακεί σε ατύχημα, προβλέπονται σκληρές ποινές με πρόστιμο έως €3,000 και φυλάκιση έως έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Μαρτίου 2021 12:09

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon