.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 16:05

Η περίεργη υπόθεση της δημοπρασίας της Ducati GP3 του Troy Bayliss

Στις αρχές Δεκεμβρίου εμφανίστηκε στο Ebay μια δημοπρασία της MotoGP μοτοσυκλέτας Ducati GP3 του Troy Bayliss, σε τιμή ενός εκατομμυρίου δολαρίων! Δεν πέρασαν λίγες μέρες και η αγγελία κατέβηκε. Τι είχε ακριβώς συμβεί;

Στο παρελθόν έχουμε δει κι άλλες αγγελίες πώλησης / δημοπρασίες MotoGP μοτοσυκλετών, όμως μέχρι την αγγελία πώλησης των 2 εργοστασιακών RC16 της KTM για την οποία σας είχαμε γράψει ΕΔΩ, όλες αφορούσαν μοτοσυκλέτες CRT (Claiming Rule Team), μοτοσυκλέτες αρκετά σκαλιά κάτω σε τεχνικές προδιαγραφές από τις εργοστασιακές.

Η αγγελία που ανέβηκε στο Ebay στις αρχές Δεκεμβρίου του 2020, αφορούσε την αγωνιστική μοτοσυκλέτα με την οποία έκανε το ντεμπούτο της στο MotoGP η Ducati το 2003, με τους Loris Capirossi και Troy Bayliss.

Ο Troy τερμάτισε 6ος γενικής στη σεζόν του 2003, καβάλα στην GP3, με τον Loris να τερματίζει 4ος, και με τη Ducati να παίρνει τη δεύτερη θέση στους κατασκευαστές εκείνη τη χρονιά.

Ο πωλητής της GP3, ο Ιταλός dealer και βελτιωτής Stile Italiano Srl ανέφερε πως πρόκειται για εκείνη ακριβώς τη μοτοσυκλέτα του Bayliss, ζητώντας για αυτή το εξωπραγματικό ποσό του ενός εκατομμυρίου δολαρίων, ήτοι 825.000 ευρώ!

Παρόλα αυτά, διαβάζοντας την αγγελία φτάνουμε στην ατάκα “Private negotiation. OF COURSE IT'S NOT THE PRICE LISTED!”, δηλαδή “Ιδιωτική διαπραγμάτευση. ΦΥΣΙΚΑ Η ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΜΕ!”.

Με άλλα λόγια, η τιμή αυτή αποτελεί “τυράκι” για εντυπωσιασμό, με την Stile Italiano να θέλει να έρθει σε ιδιωτική συμφωνία με πιθανούς αγοραστές για την GP3, με τιμή ΠΟΛΥ χαμηλότερη από την προαναφερθείσα, πιθανότατα κοντά στα 250-300.000 ευρώ.

Κι αν αναρωτιέστε πώς μπορεί η Stile Italiano να ζητά ακόμα και 250.000 ευρώ, τη στιγμή που η ΚΤΜ ζητούσε για τα σύγχρονα RC16 του 2019 288.000 ευρώ, μην ξεχνάτε εδώ έχουμε μια μοτοσυκλέτα με την οποία η Ducati έκανε την είσοδο της στο MotoGP, κι έτσι απολαμβάνει ξεχωριστής συλλεκτικής αξίας. Σημειώστε πως 2 ακόμα MotoGP μοτοσυκλέτες της Ducati,  μια GP10 και μια GP11, είχαν πωληθεί κοντά στα 260.000 ευρώ έκαστη, στο Μονακό το 2012.

Η Stile Italiano αναφέρει πως η GP3 της είναι πλήρως ανακατασκευασμένη, δουλεύει κανονικά και είναι έτοιμη για να βγει στην πίστα.

Όπως σας γράφαμε τώρα και στον πρόλογο, η αγγελία κατέβηκε σχεδόν άμεσα από το ebay -στις 5 Δεκεμβρίου-, και τώρα όλοι αναρωτιούνται αν η Stile Italiano άλλαξε γνώμη, ή αν βρέθηκε αγοραστής μέσω ιδιωτικών διαπραγματεύσεων.

Αν σας ενδιαφέρει να μάθετε περισσότερα, μιλήστε με τον Gianluca της Stile Italiano, στο +39 3472656235.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γκαζής

Σπούδασε δημοσιογραφία και ΜΜΕ στο Farnborough College of Technology, και κατόπιν σκηνοθεσία και σενάριο για κινηματογράφο στο Westminster University στο Λονδίνο. Συντάκτης μοτοσικλέτας και ATV σε περιοδικά / ένθετα / τηλεόραση για τα προηγούμενα 20 χρόνια. Ξεκίνησε το 1999 από το περιοδικό "ΜΟΤΟ", και στη συνέχεια πέρασε ως συντάκτης από τα περιοδικά "0300", "2 Τροχοί", "MotoXtreme" και "Moto-Τρίτη" -στο τελευταίο διευθυντής σύνταξης τα τελευταία χρόνια.

Στην τηλεόραση δούλεψε ως συντάκτης / παρουσιαστής στην εκπομπή "TRACTION", από το 2003-2009, ενώ ήταν παρουσιαστής στην εκπομπή ποδηλάτου "2 Πετάλια Δρόμος" για την ΕΤ3, από το Σεπτέμβριο του 2011 έως τον Δεκέμβριο του 2012.

Ήταν υπεύθυνος για την ύλη μοτοσυκλέτας του ένθετου Turbo Derby κατά τη διάρκεια 2008-2009.
Συμμετείχε ως αγωνιζόμενος ATV σε χώμα και άσφαλτο, στους ελληνικούς αγώνες, για 2 χρόνια.
Κέρδισε το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό διηγήματος νέων συγγραφέων «Hotel Internet» των εκδόσεων Πατάκη, με «το αγαπημένο σου ξόρκι», το οποίο εκδόθηκε στο συλλογικό έργο «Χαμένοι στο Διαδίκτυο» (ISBN: 9789601631103).

Κώστας Γκαζής Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 17:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon