.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 17 Νοεμβρίου 2020 09:33

BSA - Ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες Made In England το 2021!

Τέσσερα χρόνια μετά την εξαγορά της ιστορικής Brmingham Small Arms (BSA) από την ινδική Mahindra, ανακοινώθηκαν τα σχέδια για την επανέναρξη της παραγωγής της BSA, στην Αγγλία, με βενζινοκίνητες αρχικά και κατόπιν ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες!

Τα σχέδια του Anand Mahindra, ιδιοκτήτη της Mahindra, της Jawa και της BSA αποσκοπούν “στην ανάσταση της βρετανικής βιομηχανίας μοτοσυκλετών”, όπως λέει ο ίδιος, αλλά με ηλεκτρική ταυτότητα για τη νέα εποχή.

Τα σχέδια κάνουν λόγο για επανέναρξη της παραγωγής για τη BSA στην περιοχή Midnlands της Βρετανίας, στα μέσα του 2021 αν όλα πάνε καλά.

Σύντομα η BSA θα ξεκινήσει την κατασκευή ενός R&D τμήματος στο Banbury, με στόχο την εξέλιξη της ηλεκτρικής τεχνολογίας για τις μοτοσυκλέτες της φίρμας, με τις πρώτες νέες μοτοσυκλέτες που θα παραχθούν να είναι βενζινοκίνητες, για να συνεχίσει η παραγωγή με ηλεκτροκίνητα μοντέλα, πιθανώς στα τέλη του 2021.

Η Birmingham Small Arms είχε ιδρυθεί το 1861 για την κατασκευή όπλων στο Small Heath, εκεί όπου γυρίστηκε και το σήριαλ Peaky Blinders για την τηλεόραση του BBC. Τα εργοστάσια μετάλλου αργότερα μετατράπηκαν σε εργοστάσια ποδηλάτων και κατόπιν μοτοσυκλετών, ενώ το 1950 η BSA ήταν η μεγαλύτερη βιομηχανία μοτοσυκλετών του κόσμου. Δυστυχώς τη δεκαετία του 1970 χρεοκόπησε και σταμάτησε την παραγωγή.

Ο Anand Mahindra επέλεξε να επενδύσει στη Βρετανία, λόγω της ιστορίας της στην παραγωγή μοτοσυκλετών, ενώ η εταιρεία του δέχθηκε οικονομική βοήθεια από τη βρετανική κυβέρνηση, που έδωσε στη BSA επιχορήγηση 4,6 εκατομμυρίων λιρών για την εξέλιξη ηλεκτρικών μοτοσυκλετών με τις ελπίδες δημιουργίας τουλάχιστον 255 θέσεων εργασίας.

Το project “τρέχει” ο Anupam Thareja, πρώην τραπεζικός επενδυτής, που αγόρασε τη BSA για λογαριασμό της Mahindra.

Οι πρώτες βενζινοκίνητες μοτοσυκλέτες θα κοστίζουν μεταξύ 5-10.000 λιρών, δηλαδή από 5.500 ευρώ έως και 11.000 ευρώ, ενώ δεν γνωρίζουμε τις τιμές στις οποίες θα πωλούνται οι ηλεκτρικές μοτοσυκλέτες.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon