Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 14:00

Fabio Taglioni – H Ducati τιμά τα 100 χρόνια από τη γέννησή του

Ο πατέρας του Desmo άφησε μια μηχανολογική κληρονομία που ακόμη και σήμερα σηματοδοτεί το DNA της Ducati.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1920 γεννήθηκε στο San Lorenzo di Lugo ο Fabio Taglioni, ο σπουδαίος Ιταλός μηχανικός που σχεδίασε μια σειρά ιστορικών κινητήρων για τη Mondial και τη Ducati.

Έφτιαξε το όνομά του αρχικά σχεδιάζοντας τους αγωνιστικούς κινητήρες που ανέδειξαν τη Mondial σε μεγάλη δύναμη των Grand Prix στις αρχές της δεκαετίας του 1950, ωστόσο ο θρύλος του άρχισε να θεμελιώνεται όταν την 1η Μαΐου 1954 προσλήφθηκε από τη Ducati στη θέση του Τεχνικού διευθυντή.

Η πρώτη του επιτυχία στο νέου του πόστο ήρθε μόλις 40 μέρες αργότερα, όταν σχεδίασε το Gran Sport 100, γνωστό και ως ‘Marianna’, μια ακαριαία επιτυχία στους αγώνες μεγάλων αποστάσεων Gran Fondo.

Δύο χρόνια αργότερα ήρθε ένα σημαδιακό σχέδιο του Taglioni, το δεσμοδρομικό σύστημα βαλβίδων, κατά κόσμον desmo. Το λανσάρισμά του έγινε φυσικά στις πίστες με το 125 GP Desmo, παίρνοντας την πρώτη του νίκη μόλις έναν μήνα από το ντεμπούτο του, αποτελώντας το ταχύτερο 125 στον κόσμο της εποχής του.

Στη συνέχεια ο Taglioni προχώρησε στην παρουσίαση ιστορικών μοντέλων, όπως το 175 Gran Turismo και τη σειρά των μονοκύλινδρων Ducati Scrambler.

Το όραμα του Ιταλού ήταν η επιστροφή της Ducati στην κορυφή των αγώνων μοτοσυκλέτας και αυτό επιτεύχθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Το 1971 παρουσιάστηκε το 500 GP και έναν χρόνο αργότερα το 750 GT με τον πρώτο V2 90 μοιρών στην ιστορία της εταιρείας.

Η αγωνιστική του εκδοχή, 750 Imola παρουσιάστηκε στο παγκόσμιο κοινό με μια αξέχαστη ιστορική νίκη. Στα χέρια των Paul Smart και Bruno Spaggiari έλαμψε ενώπιον 85,000 θεατών στον αγώνα Imola 200 miles, ο Smart κέρδισε με χρόνο-ρεκόρ και το μέλλον της εταιρείας όπως το γνωρίζουμε σήμερα ήταν έτοιμο για εκτόξευση.

Ο δε Taglioni εξακολούθησε να χτίζει θρυλικές μοτοσυκλέτες, όπως οι Pantah 500 και 750 F1 ως την απόσυρσή του από τη Ducati το 1985. Έφυγε από τη ζωή στη Μπολόνια το 2001.

Η ζωή και το σπουδαίο έργο του τιμήθηκε σε μια τελετή την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου στη γενέτειρά του. Διοργανωμένη υπό την αιγίδα του Δήμου της Romagna, είχε ως κεντρικό ομιλητή τον υπεύθυνο του Μουσείου Ducati, Livio Lodi, ο οποίος ανέλυσε τα πιο σημαντικά σημεία της πολυετούς συνεργασίας του μηχανικού με την εταιρεία.

Στα πλαίσια των τιμητικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από τη γέννησή του, η Ducati διαθέτει έναν αφοσιωμένο χώρο στην ιστοσελίδα της προσθέτοντας σταδιακά μια σειρά σύντομων βίντεο με τίτλο ‘Fabio Taglioni - A Life of Passion’ και η οποία αφηγείται την ιστορία του συνοδεία σπάνιου οπτικοακουστικού υλικού.

Μπορείτε να τα βρείτε είτε στην επίσημη ιστοσελίδα της Ducati ή στο κανάλι της στο YouTube.

Fabio Taglioni 19YY UC30134 High

Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2020 14:04

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube