.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 25 Αυγούστου 2020 16:12

Τρομοκρατική (;) επίθεση στο Βερολίνο με θύματα μοτοσυκλετιστές

Ένα ακραίο και αποτρόπαιο περιστατικό συνέβη σε κεντρικό αυτοκινητόδρομο στο Βερολίνο, όταν Ιρακινός που ζούσε στην Γερμανία εμβόλισε σκοπίμως τουλάχιστον τρεις μοτοσυκλέτες.

Ο δράστης, οδηγώντας ένα μαύρο Opel Astra, ξεκίνησε να εμβολίζει από πίσω μοτοσυκλέτες στις 19:00 το απόγευμα (τοπική ώρα) την Τετάρτη 19 Αυγούστου, σε συνθήκες αυξημένης κυκλοφορίας.

Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν έξι άνθρωποι, τρεις εκ των οποίων σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας του ενός, να χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Μετά από τους σκόπιμους αυτούς εμβολισμούς, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες, είχαν ως αποκλειστικό στόχο μοτοσυκλέτες, ο δράστης σταμάτησε το αυτοκίνητο του, έβαλε ένα μεταλλικό κουτί στην οροφή του και ισχυρίστηκε ότι αυτό περιείχε εκρηκτικό μηχανισμό, τον οποίον και θα ενεργοποιούσε σε περίπτωση που κάποιος τον πλησίαζε.

Τελικά αστυνομικός κατάφερε να ακινητοποιήσει τον δράστη, ενώ όπως αποκαλύφθηκε αργότερα από ομάδα πυροτεχνουργών που κατέφθασαν στο σημείο, το μεταλλικό κουτί ήταν απλά μια εργαλειοθήκη.

Οι αρχές δεν έχουν κατονομάσει τον δράστη και δεν αποκλείουν το κίνητρο να ήταν η τρομοκρατία στα πλαίσια μιας ακραίας φονταμενταλιστικής θρησκευτικής ιδεολογίας.

Ωστόσο σημειώνεται ότι ο δράστης είχε στο παρελθόν νοσηλευτεί σε ψυχιατρείο εμφανίζοντας βίαιες συμπεριφορές.

Ο 30 χρονος άνδρας κρατείται και κατόπιν έρευνας, οι αρχές δεν ανακάλυψαν στοιχεία που να αποκαλύπτουν την διασύνδεση του με ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Πάντως δημοσιογραφικές πηγές έκαναν λόγο για επαφές του με το ΙSIS, κάτι που μάλλον οδήγησε στην ριζοσπαστικοποίηση του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ένα εκπρόσωπος των αρχών “δεν έχουμε ακόμα καταλήξει στα ακριβή αίτια αυτής της ενέργειας αλλά ο συνδυασμός ακραίων θρησκευτικών πεποιθήσεων και ασταθούς ψυχολογικού προφίλ, είναι τρομερά επικίνδυνος”.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon