.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020 15:48

Φιλιππίνες – “Φορετή ασπίδα” για την προστασία από την Covid 19 στα moto – taxi

Ανάμεσα στους κλάδους που ζημιώθηκαν από την πανδημία του κορωνοϊου είναι φυσικά και τα moto taxi, μια πολύ διαδεδομένη εναλλακτική μετακίνησης στις χώρες της Ν.Α. Ασίας.

Μετά από την αρχική απαγόρευση της κυκλοφορίας τους, κατά την κορύφωση της πανδημίας, τα moto taxi βρίσκονται και πάλι στους δρόμους αλλά στην περίπτωση των Φιλιππινών, με κάποια εξτρά προστασία, για την αποτροπή διασποράς και μετάδοσης του ιού.

Η κυβέρνηση στις Φιλιππίνες, ενέκρινε ως αποτελεσματικό μέσο προστασίας, μια ειδικά σχεδιασμένη ασπίδα, την οποία και φορά ο οδηγός του moto taxi στην πλάτη, όπως θα φόραγε ένα backpack.

Πρόκειται απλά για μια μεγάλη πλαστική επιφάνεια, ανατομικά σχεδιασμένη, η οποία στο πάνω μέρος της φέρει “παράθυρο” διάφανης ζελατίνας, έτσι ώστε ο συνεπιβάτης – πελάτης των moto – taxi, να έχει οπτική επαφή με τον δρόμο.

Χαμηλά στην “ασπίδα” αυτή, υπάρχουν δύο ιμάντες που λειτουργούν ως χειρολαβές – χερούλια, έτσι ώστε να αποτρέπεται η στήριξη του συνεπιβάτη από το σώμα του οδηγού.

Πέραν λοιπόν του γεγονότος ότι δεν υπάρχει καμία σωματική επαφή μεταξύ οδηγού και συνεπιβάτη, το παρέμβυσμα αυτό, εμποδίζει και τα σταγονίδια δακρύων και σίελου του οδηγού να φτάσουν στον συνεπιβάτη.

Υπερβολικό; Ίσως και μάλιστα προκύπτουν και κάποια ερωτήματα σε ότι αφορά στην… αεροδυναμική του οδηγού, φορώντας το προστατευτικό αυτό σύστημα. Από την άλλη βέβαια, οι  έκτακτες υγειονομικές διατάξεις, όσο αυστηρές και “κουλές” και αν είναι, πρέπει να ακολουθούνται κατά γράμμα.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon