.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 11:13

Kawasaki... hybrid drone με 3 κινητήρες από ZX10R!

Έτσι ισχυρίζονται τουλάχιστον ιαπωνικές πήγες, με το Young Machine να είναι αυτό που έχει δημοσιεύσει την σχετική είδηση, η οποία θυμίζει πρωταπριλιάτικο αστείο. Μόνο που έχουμε Μάιο και οι Ιάπωνες δεν έχουν καθιερωμένη ημέρα “ψεμμάτων” και ψευδών ειδήσεων...

Παρ΄ όλα αυτά, η περιγραφή του ιπτάμενου αυτού οχήματος είναι εξωπραγματική, οπότε και είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί σε ότι αφορά στην εγκυρότητα της. Σύφωνα με το δημοσίευμα, η Kawasaki προχώρησε στην πρώτη δοκιμαστική πτήση ενός drone – “γκοτζίλα”, το οποίο βάση χαρακτηριστικών, μάλλον περισσότερη σχέση έχει με τα ελικόπτερα. Το drone, του οποίου οι διαστάσεις είναι 7 μέτρα μήκος, 5 μέτρα πλάτος και 2 μέτρα ύψος, είναι σε σειρά υβριδικό, με την έννοια του ότι θερμικοί κινητήρες βενζίνης παράγουν την απαιτούμενη ηλεκτρική ενέργεια για οκτώ έλικες.

Οk, μέχρι εδώ, το θέμα είναι ότι -σύμφωνα πάντα με το Young Machine- δεν υπάρχει μόνο ένας κινητήρας – γεννήτρια, αλλά τρεις, και αυτοί είναι τετρακύλινδρες μονάδες από ZX10R! Με μοτοσυκλετιστικά δεδομένα αυτό σημαίνει μια ισχύς 600 ίππων συνολικά, αν και στην προκειμένη περίπτωση, προφανώς τα μοτέρ θα στροφάρουν πολύ χαμηλότερα και η ισχύς τους δεν θα φτάνει σε αυτά τα επίπεδα.

H Kawasaki περιγράφει το JX0164 Drone ως ελαφρύ μεταγωγικό, με δυνατότητα μεταφοράς φορτίου 200+ κιλών σε μια ακτίνα δράσης που υπερβαίνει τα 100 χιλιόμετρα. Η ιδέα των drone ως μεταφορικά μέσα, δεν είναι νέα και εξετάζεται σοβαρά, έχοντας μάλιστα υπάρξει και κάποιες πρώτες εφαρμογές. Αλλά μιλάμε πάντα για ελαφρύ φορτίο και μικρά drone που επιχειρούν στο αστικό πεδίο.

Αν αυτό που επιχειρεί η Kawasaki, είναι όντως αληθινό, σε κάνει να αναρωτιέσαι, “γιατί όχι ένα ελικόπτερο;”, ωστόσο αν το σκεφτεί κανείς, ένα drone, ακόμα και αυτού του μεγέθους, έχει μεγαλύτερη ακρίβεια στην πτήση, είναι πιο σταθερό και μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί από παντού.

Μια εφαρμογή που θα μπορούσε να δώσει νόημα σε ένα drone σαν και αυτό, είναι η μεταφορά εξοπλισμού και κατασκευαστικών – δομικών τμημάτων για κεραίες και τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις σε δυσπρόσιτες περιοχές ή για ανύψωση φορτίων σε πολύ ψηλά κτήρια χωρίς να απαιτείται η χρήση γερανού.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Κώστας Γαμβρούλης

Βρίσκεται στον χώρο του ειδικού τύπου από το 2006, με μικρό πέρασμα από τα τετράτροχα, μια αναγκαία συνθήκη για να μεταπηδήσει στην μεγάλη του αγάπη, τα δίτροχα. Το ίδιο πάθος μοιράζεται και για την μουσική, ως ακροατής και “γρατζούνερ” έγχορδων.

Κώστας Γαμβρούλης Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20 Μαϊος 2020 11:17

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon