Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 10:36

Yamaha - Πατέντα συστήματος emergency call για μοτοσυκλέτα

Μετά τη BMW, που έχει ήδη βγάλει στην παραγωγή από το 2016 το δικό της σύστημα emergency call για μοτοσυκλέτα, σειρά για το σύστημα που καλεί αυτόματα για βοήθεια σε περίπτωση ατυχήματος έχει η Yamaha όπως μας δείχνει μια νέα πατέντα που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο.

Έτσι, η Yamaha θα μπορούσε να γίνει η 2η εταιρεία στον κόσμο που παρέχει αυτό το σύστημα ασφαλείας για μοτοσυκλέτα, ενώ όπως φαίνεται στην πατέντα που δημοσίευσε το ισπανικό site SoyMotero, οι Ιάπωνες εξελίσσουν ένα βελτιωμένο emergency call.

Το σύστημα θα αντιλαμβάνεται μέσω αισθητήρων (γυροσκόπια, κλισιόμετρα και επιταχυνσιόμετρα) το ατύχημα, ενώ θα μπορεί να διακρίνει αν ο αναβάτης έπεσε μόνος του ή αν συγκρούστηκε με άλλο όχημα / αντικείμενο.

Στη συνέχεια, το σύστημα θα καλεί αυτόματα ασθενοφόρο ή κάποιο τηλέφωνο που θα έχει δηλώσει ο αναβάτης, αναφέροντας τις ακριβείς συντεταγμένες του συμβάντος. Παράλληλα, το σύστημα της Yamaha θα θέτει σε λειτουργία κόρνα και αλάρμ, ώστε να προειδοποιεί τους διερχόμενους οδηγούς και να κάνει ευκολότερο τον εντοπισμό μοτοσυκλέτας και αναβάτη για το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

Αναμένουμε να δούμε τη Yamaha να εφαρμόζει αρχικά το σύστημα σε κάποια μεγάλη μοτοσυκλέτα της γκάμας της, όπως το Traver 900 GT, το Super Tenere 1200, ή ίσως στον διάδοχο του FJR 1300.

BikeIt.gr Γράφτηκε από
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 22 Απριλίου 2020 10:55

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube