.
Κατηγορία ΝΕΑ ΚΟΣΜΟΥ
Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 12:28

Κορωνοϊός - Τι θα απογίνει το απούλητο στοκ Euro4 την 1/1/2021 με την έλευση των Euro5;

Η πανδημία του Κορωνοϊού φέρνει στη βιομηχανία μοτοσυκλέτας στην Ευρώπη έναν ακόμη οικονομικό εφιάλτη, καθώς οι κλειστοί dealer σε πολλές χώρες όπως η Ιταλία οδηγούν μαθηματικά στη συσσώρευση ενός μεγάλου στοκ Euro 4 μοτοσυκλετών που από 1ης 1ου 2021, βάση νόμου δεν θα μπορούν να ταξινομηθούν!

Ο σύνδεσμος εμπόρων μοτοσυκλέτας της Ιταλίας ANCMA ζήτησε επίσημα από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει, καθώς η έλευση των προδιαγραφών Euro 5 το 2021 θα μεταφραστεί, όπως φαίνεται, σε αδυναμία πώλησης δεκάδων χιλιάδων Euro 4 μοτοσυκλετών.

Βλέπετε, λόγω Κορωνοϊού, από τις 11 Μαρτίου η ιταλική κυβέρνηση έχει κλείσει όλους τους dealer μοτοσυκλέτας (και αυτοκινήτου), ενώ μόνο μερικοί παραμένουν ανοιχτοί, αποκλειστικά για service και επισκευές.

Έτσι, οι πωλήσεις μοτοσυκλετών στην Ιταλία έχουν σταματήσει εντελώς, και ο ANCMA αναφέρει πως υπάρχει κίνδυνος στο τέλος του 2020 τα ιταλικά μαγαζιά να βρεθούν με ένα τεράστιο στοκ άχρηστων μοτοσυκλετών, κάτι που θα επιφέρει τεράστια -επιπλέον- οικονομική ζημιά.

Ο ANCMA ζητά από την ιταλική κυβέρνηση να παρέμβει, ώστε να βρεθεί μια λύση. Η πρόταση του συνδέσμου κάνει λόγο για μια 6μηνη τουλάχιστον παράταση στη δυνατότητα ταξινόμησης Euro 4 μοτοσυκλετών μετά την 1/1/2021.

Φυσικά εδώ δεν πρόκειται για ένα ιταλικό μόνο πρόβλημα, καθώς και στην Ελλάδα τα μαγαζιά πώλησης μοτοσυκλετών έχουν κλείσει πλέον με κυβερνητική εντολή, και οι πωλήσεις έχουν φρενάρει όπως στη γείτονα χώρα.

Φανταζόμαστε πως σύντομα θα δουμε και τον ΣΕΑΑ να ζητά λύση από την κυβέρνηση, και για το καλό του κλάδου ελπίζουμε η Ε.Ε. να δώσει μια παράταση στην εφαρμογή της Euro 5 νομοθεσίας σε όλες τις χώρες της Ένωσης.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon