.
Κατηγορία Αλλοι
Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 15:20

Dakar 2021 – Σε κίνδυνο λόγω νέων μέτρων

Η περίφημη νέα μετάλλαξη του covid-19 που γέμισε την επικαιρότητα την τελευταία εβδομάδα ίσως αποδειχθεί μοιραία για το φημισμένο ράλι.

Το υπουργείο υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε μια δέσμη έκτακτων μέτρων για την προστασία της χώρας από τη διάδοση της νέας μετάλλαξης του κορωνοϊού, η οποία παρατηρήθηκε πρώτα στην Αγγλία μα ώσπου να ανακοινωθεί στο ευρύ κοινό είχε εντοπιστεί και εκτός της χώρας, ως και στην Αυστραλία.

Ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών άλλων χωρών του κόσμου που αμέσως περιόρισαν δραστικότατα τις αλληλεπιδράσεις με την Αγγλία – όπου πλέον πάνω από 60% των νέων κρουσμάτων αφορούν στη νέα μετάλλαξη που φέρεται ως πολύ πιο μεταδοτική – η Σαουδική Αραβία πήρε μια σειρά μέτρων ακόμη πιο αυστηρή.

Έτσι από τις 20 Δεκεμβρίου 2020 έκλεισαν ουσιαστικά τα σύνορά της για έναν αριθμό χωρών, κόβοντας κάθε πρόσβαση από αέρος, εδάφους και θάλασσας για μια βδομάδα, με προοπτική να επανεξεταστεί η κατάσταση για το ενδεχόμενο παράτασης του κλειδώματος.

Όσοι επιτρέπεται να μπουν στο βασίλειο μα προέρχονται από χώρες όπου έχει εκδηλωθεί η πανδημία, υποχρεούνται σε καραντίνα δύο εβδομάδων.

Στο μεταξύ το ράλι Dakar 2021, τρέχοντας για δεύτερη χρονιά στην αραβική χώρα, βρίσκεται ένα βήμα πριν από την έναρξή του στις 2 Ιανουαρίου και προφανώς μεγάλο μέρος του εμπλεκόμενου προσωπικού θα πρέπει να είναι στις θέσεις του μερικές μέρες πριν την εκκίνηση.

Με την είσοδο να αποκλείεται τουλάχιστον ως τις 27 Δεκεμβρίου για πολλούς από τους συμμετέχοντες, αλλά και την υποχρεωτική καραντίνα που πρακτικά θα πρέπει να συμπεριλάβει τους πάντες, η κατάσταση αρχίζει να σκοτεινιάζει απότομα για το ράλι.

Προς το παρόν είμαστε σε οριακή κατάσταση, καθώς ο μεγάλος όγκος των μετακινήσεων συμπίπτει με την προγραμματισμένη έναρξη των τεχνικών ελέγχων από τους διοργανωτές στις 30 Δεκεμβρίου.

Αν ωστόσο δεν επιτευχθεί μια εξαίρεση για τους συμμετέχοντες στο ράλι και, κυρίως, αν κηρυχθεί άλλη μια εβδομάδα κλειστών συνόρων, τότε η ματαίωση θα αρχίσει να δείχνει μάλλον αναπόφευκτη.

Ακολουθήστε το BIKEIT.GR στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
Σπύρος Τσαντήλας

Λίγο μετά το τέλος των σπουδών του στο Τμήμα Φυσικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τους απαραίτητους 18 μήνες στρατιωτικής θητείας, πρωτομπήκε στον χώρο από το περιοδικό ΜΟΤΟ στις αρχές του 2000.

Συνέχισε περνώντας από σχεδόν όλα τα περιοδικά του χώρου, 2Τροχοί, 0300, Moto Τρίτη – ξέφυγε το Powerbikes που δεν το πρόλαβε πριν κλείσει. Από το 2008 άφησε πίσω το χαρτί για την αμιγώς διαδικτυακή απόπειρα του πρωτοποριακού eBike και έκτοτε συνεχίζει να συνεργάζεται με ηλεκτρονικά μέσα τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού.

Σπύρος Τσαντήλας Γράφτηκε από τον
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Δεκεμβρίου 2020 15:29

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΛΟΓΕΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΤΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ
  • twitter
  • facebook icon
  • instagram
  • youtube
  • Google News icon